Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Bakan Kılıç: Susturmaya çalışsınlar, susturamazlar.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Avrupa’da Bakanlarımıza ve siyasilerimize karşı ortaya konan bir takım yanlışlar var. Bunları inşallah en kısa sürede aşacağız ve onlarda hata yaptıklarının farkına varıp Türkiye ile olan dostluk ilişkilerini normal bir şekilde sürdürmenin çabası içerisine gireceklerdir. Yarın Almanya’ya gidiyorum. 3 gün oradayız. Zannetmiyorum ki bizi orada susturmaya çalışsınlar, çünkü susturamazlar” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Anayasa Değişikliğinin tek adamlığa yol açacağını savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek “Yedi seçim kaybetmesine rağmen hala görevinde. Herhalde tek adamlıktan bunu kastediyor” diye konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinin son günlerde Türk bakanlara karşı takındıkları tutumları eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Avrupa’da Bakanlarımıza ve siyasilerimize karşı ortaya konan bir takım yanlışlar var. Bunları inşallah en kısa sürede aşacağız ve onlarda hata yaptıklarının farkına varıp Türkiye ile olan dostluk ilişkilerini normal bir şekilde sürdürmenin çabası içerisine gireceklerdir. Yarın Almanya’ya gidiyorum. 3 gün oradayız. Zannetmiyorum ki bizi orada susturmaya çalışsınlar, çünkü susturamazlar” diye konuştu.

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümraniye’de bölge esnafıyla bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, esnaf buluşmasında 16 Nisan'da Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının yapılacağını hatırlatarak, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

“Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetti, hala koltukta. Herhalde tek adamlıktan bunu kastediyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yedi seçim kaybetmesine rağmen hala aynı koltukta oturmaya devam ettiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Kılıçdaroğlu; ‘Yeni sistem tek adamlık sistemini getirir, ona kimse müdahale edemez, onu kimse oradan alamaz’ diyor. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin Genel Başkanı. Seçim kazanamadığınız zaman ne olur? O partiyi seçime götüren genel başkan görevden ayrılır. Kılıçdaroğlu yedi seçim kaybetti, hala koltukta. Herhalde tek adamlıktan bunu kastediyor” dedi.

“Zannetmiyorum ki Almanya’da susturmaya çalışsınlar, çünkü susturamazlar”

Bakan Çağatay Kılıç, bazı Avrupa ülkelerinin son günlerdeki Türk bakanlara karşı takındıkları tutumları eleştirerek, “Avrupa’da Bakanlarımıza ve siyasilerimize karşı ortaya konan bir takım yanlışlar var. Bunlar inşallah en kısa sürede aşacağız ve onlarda hata yaptıklarının farkına varıp Türkiye ile olan dostluk ilişkilerini normal bir şekilde sürdürmenin çabası içerisine girecekler diye düşünüyorum. Yarın Almanya’ya gidiyoruz 3 gün oradayız. Zannetmiyorum ki bizi orada susturmaya çalışsınlar, çünkü susturamazlar.”diye konuştu.

“Sen önce ırkçı Wilders’a haddini bildir”

Avrupalıların kendi değerleriyle çeliştiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Hollanda Başbakanı diyor ki buraya gelip Türk Bakanlar konuşmasın, kamusal alanda konuşmasın diyor. Sen önce git de ırkçılık yapan, İslamofobik hareketler içerisinde bulunan, tüm insan haklarını alt üst eden hiçbir insan hakkını tanımayan, hastalıklı bir kafaya sahip Geert Wilders’e haddini bildir” dedi.

“Bundan daha ala milletin temsili mi olur?”

Milletin kararına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sundukları değişiklik teklifinin millet tarafından onaylanması durumunda Türkiye'nin önünün hızla açılacağını vurguladı.

Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı yapacağını belirterek, “Biz ülkemizin geleceği için ‘Evet’i bu anayasa değişikliğinin Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine çok daha hızlı ilerleyebileceği, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize rahat ilerleyebileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, yeni sistemle Meclis’in daha da kuvvetleneceğini vurguladı.

“Uyuşturucu ile mücadelede devlete yardımcı olun”

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede esnaftan kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;

“Esnaf, bölgedeki herkesi bilen, ona destek veren içerisinde gerektiği zaman aile mahremiyetini korunması gerektiği zaman bu noktada destek olan ve önderlik eden kişidir. Devlet olarak özellikle uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sizler de bu toplumun belli noktalarına gelmiş insanları olarak yaşanan bir sıkıntı varsa, bunu hissediyorsanız yardımcı olun. Gerekiyorsa bizlere haber verin. Resmi teşkilatlarımıza duyurun. Biz gençlik çalışmalarıyla bunları ciddi anlamda engellemek ve bitirmek için yoğun çaba içerisindeyiz ama bunu hep beraber yapmamız lazım. Çünkü bu genç kardeşlerim bizim geleceğimiz olacaklar. Destek olun.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.