Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Binali Yıldırım'dan ilk açıklama
banner852

Çelik, "Kendisi 'Havayolunu halkın yolu yaptık' sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen çok değerli bir devlet adamı olarak bugüne gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birine AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığı büyük istişarenin neticesinde, büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Çok şerefli bir görev. Kendisini kutluyoruz" dedi. Çelik'in bu sözleri üzerine Binali Yıldırım'ın duygulandığı görüldü. Binali Yıldırım, 12 yıldır Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürütüyordu.

ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZLA, LİDERİMİZLE AK PARTİ KADROLARI ARASINDA MESAFE YOKTUR, OLMAYACAKTIR


Parti genel merkezinde gerçekleştirilen ve 45 dakika sürdüğü öğrenilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Çelik, bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni başbakan adayını açıkladı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti kadroları arasında bir mesafe olmadığını vurgulayan Çelik, "Tarihi yazan bu kadro kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye'nin yepyeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Bir kere daha buradan liderimize, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza saygılarımızı arz ediyoruz. Boş yere uğraşmak zorunda kaldığımız bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Tartışmayı muhalefet partileri şöyle yürütüyor. Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var? Bunu tek bir cümleyle bitirmenin zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur. Dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ Tempobet BUGÜN DE İLK GÜNKÜ GİBİ DİMDİK AYAKTADIR VE DİMDİK AYAKTA OLMAYA DEVAM EDECEK"

AK Parti'den kutlu bir yürüyüş olarak bahseden Çelik, "AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Bizim kutlu yürüyüşümüzün bu zaman dilimindeki en güçlü nefesidir. Herkesin kendisi için dayanak bulduğu, ışık bulduğu, herkesin kendisini dikkatle takip ettiği bir siyasi kadronun vizyonunun adıdır AK Parti. Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında dün yapılanlarla bundan sonra yapılacaklar arasında en sağlam köprü, yegane köprü olarak AK Parti bugün de ilk günkü gibi dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olmaya devam edecektir" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK SEÇİLMİŞTİR"

AK Parti Sözcüsü Çelik, temayül yoklamalarında öne çıkan isim AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın genel başkan adayı olduğunu açıklayarak, "Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Sayın Başbakan'ımız aday olmayacaklarını açıkladılar. Kendilerine şimdiye kadarki genel başkan ve başbakan olarak, AK Parti'nin bir değeri olarak verdikleri hizmetten, yaptıkları çalışmalardan dolayı bir kere daha bu toplantı itibariyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu genel başkanımızın, liderimizin cumhurbaşkanı olmasından sonra genel başkan seçilmesiyle ilgili prosedür orada bir mekanizma oluşmuştu. Bu mekanizma yeni genel başkan adayımızın kim olacağıyla ilgili istişarelerde de aynen uygulanmıştır. Bu bakımdan ana kademe il başkanları, il kadın kolları başkanı, il gençlik kolları başkanı, büyükşehir ve il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, büyükşehir belediye meclisi başkanvekilleri, kurucularımız, MKYK üyelerimiz, MYK üyelerimiz, merkez disiplin kurulu üyelerimiz, kadın kolları ve gençlik kolları MKYK'mız ve tabi ki çok değerli milletvekillerimizin bu istişarelerde gösterdikleri katılımla bir tablo ortaya çıkmıştır. Çok değerli bir arkadaşımız büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir" diye konuştu.

ÇELİK'İN SÖZLERİ YILDIRIM'I DUYGULANDIRDI

AK Parti Sözcüsü Çelik, genel başkan adayı Yıldırım'ın siyaset hayatındaki başarılarına vurgu yaparak, yeni görevinde başarılar diledi. Çelik, "Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, siyaset hayatı boyunca AK Parti'nin kurucu olarak bu kadroyla birlikte yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan biridir kendisi. 'Havayolunu halkın yolu yaptık' sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen çok değerli bir devlet adamı olarak bugüne gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birine AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığı büyük istişarenin neticesinde, büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Çok şerefli bir görev. Kendisini kutluyoruz. Allah birlik içinde, kardeşlik içinde ilk günkü olduğu gibi yorulmayı ayıp sayarak Cenab-ı Allah'ın bizim son nefesimizi millete hizmet makamında almasını dileyerek bütün arkadaşlarımızın adına kendilerine hayırlı olsun diyorum. Allah mahcup etmesin. Tebrik ediyoruz. Allah hayırlı, uğurlu eylesin" ifadelerini kullandı. Çelik'in bu sözleri üzerine Binali Yıldırım'ın duygulandığı görüldü.

TEŞEKKÜR KONUŞMASINA 'TEMEL FIKRASI' İLE BAŞLADI

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarak, aklına gelen bir fıkrayla sözlerine başladı. Yıldırım, "Şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış. Bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa 'Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor'." dedi.
Konuşmasına 'Çok değerli dava arkadaşlarım' diye başlayan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Az önce açıklandığı gibi yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm teşkilatıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir AK Parti bir dava partisidir. Milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" 

Anahtar Kelimeler:
AçıklamaBaşkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876