Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner798

BİRER BİRER BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün Ankara’dan tarifeli uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na geldi. Daha sonra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Numan Kurtulmuş, basına kapalı olarak burada güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Kent merkezindeki 16 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbetine de katılan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada vatandaşlara seslenerek darbe girişimi ardından yürütülen çalışmaları anlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırıldığına dikkat çeken Numan Kurtulmuş, “Bir daha Türkiye’de hiçbir kimse, çok açık söylüyorum hemşerilerim; aklının ucundan dahi ‘ben bir gün darbe yaparım’ diye geçiremeyecek kadar Türkiye’de sistemi demokratikleştiriyor, şeffaflaştırıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yeniden yapılandırıyoruz. Üç tane çapulcu, 5 tane eşkıya musvettesi, kökü dışarıda olan hoca kılıklı bir serserinin sözlerine uyan 3-5 tane darbeci Ordu’nun şerefini kirletemez, milletin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerini azaltamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra sadece vatan savunmasıyla ilgilenecek. Yemedik, içmedik bu fukara milletin paralarıyla bu uçakları, tankları aldık. Yok öyle yağma. Şimdi bundan sonra kimse millete o silahı döndüremeyecek. Kimse tankı, topu, tüfeği, uçağı millete karşı tehdit olarak kullanamayacak” dedi.

BİRER BİRER BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ

Darbe girişiminde bulunanlara merhametli davranmayacaklarını, hepsinden tek tek hesap soracaklarının da altını çizen Kurtulmuş, “Bu FETO’cu çeteye karşı hiçbir şekilde merhametli davranmayacağız. Bu hesap öyle kapanıp gitmeyecek, ne varsa, kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak. Bunların hepsinden fitil, fitil burnundan getirilecek, hepsinden hesap sorulacak. Şimdi FETO dahil bunların hepsinden bu milletin hesabını soracağız. Bu millete karşı işledikleri cinayetlerin hepsini birer birer burunlarından getireceğiz” diye konuştu.

AMERİKALILAR YOL AYRIMINA GELDİLER, ARTIK TERCİH YAPACAKLAR

Fethullah Gülen’le ilgili Amerika’nın da artık yol ayrımına geldiğini, Gülen’le ilgili yeniden dosyalar gönderildiğini de kaydeden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti: “Şimdi Amerikalılarda yol ayrımına geldiler. Artık tercih yapacaklar, ya 79 milyonu tercih edecekler, yada 3-5 çete elemanıyla baş başa kalacaklar. Bu anlamda ümit ediyoruz ki, yeniden dosyalar gönderildi. Yeniden ‘hiç olmazsa orada tutuklayın’ diye dosya gönderildi. Delil istiyorlarsa; 238 tane şehidimize baksınlar. Vücutları parçalanmış, başı gövdesinden ayrılmış o kardeşlerimizin cesetlerine baksınlar. 81 vilayetimizde bu hainlere, kahpelere karşı tek vücut haline gelmiş bu aziz milleti görsünler. Derdest edilip bir yerde alı konulmuş Genelkurmay Başkanı’nı, Kuvvet Komutanlarını görsünler. Bombalanan TBMM’yi görsünler. 50 tane kardeşimizin şehit olduğu Özel Harekat binasını görsünler. Helikopterlerin, tankların, uçakların bombaladığı binaları, insanları görsünler. Görmek isteyene istemediği kadar delil. Görmek istemeyeni ise Allah bildiği gibi yapsın. Biz milleti zorla budur delili diye onlara inandıracak değiliz. Sadece şunu söyleriz; bunlardan onda biri, hadi geçtik onda birini. Yüzde biri, herhangi biri Batı ülkesinde olsaydı kıyamet kopar o örgüte selam veren herkesi mahkemelerde süründürürlerdi. Biz enayi değiliz, saf değiliz. Muhataplarımızında saf olmadığını gayet iyi biliriz. Dolayısıyla ya 79 milyonun dostluğu, işbirliği halinde olacaksınız, yada üç tane çete artığını, üç tane teröristi ve cani ele başı FETO’yu, o’nu tutacaksınız. Karar tercih sizindir.”

Numan Kurtulmuş daha sonra Fatsa İlçesi’ne giderek Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetine katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
OrduNuman Kurtulmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.