Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner797

Çağatay Kılıç; “15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya’nın Köln kentinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyanların yaşadıklarını anlattığı "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programına katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye ile ilişkilerine yön verirken dost olarak bildiğimiz ülkelerden, milletlerden yanımızda bulunmalarını beklemek bizim hakkımızdır. Bu anlamda ümit ediyorum ki ilk kez yurt dışında Köln’de gerçekleştirdiğimiz "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programımız buna katkıdır.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da yaptığı konuşmada “Türkiye ile ilişkilerine yön verirken dost olarak bildiğimiz ülkelerden, milletlerden yanımızda bulunmalarını beklemek bizim hakkımızdır. Bu anlamda ümit ediyorum ki ilk kez yurt dışında Köln’de gerçekleştirdiğimiz "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programımız buna katkıdır.” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya’nın Köln kentinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyanların yaşadıklarını anlattığı "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programına katıldı.

Sartory Balo Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Burada konuşan Bakan Çağatay Kılıç, söz konusu programı 63’üncü kez düzenlediklerini ve yurt dışı olarak ilk kez Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirdiklerini ifade etti.
15 Temmuz gecesinde yaşananlara değinen Bakan Çağatay Kılıç, “15 Temmuz’da Türkiye’de gerçekten ülkemizin, milletimizin geleceğine, karanlık emellerle yol vermeye, yön vermeye çalışan FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbeciler yollara çıktı.” dedi.

Vatandaşların ülkenin geleceği için sokaklara indiğini aktaran Bakan Çağatay Kılıç, “Biraz sonra burada tecrübelerini bizimle paylaşacak olan değerli kardeşlerimiz o gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına, Sayın Başbakanımızın davetine kulak verdiler ve tüm millet olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği, devletimizin ve demokrasimizin geleceği için hep beraber sokaklara çıktık.” diye konuştu.

O gece 240’ı aşkın şehit verildiğini ve 2 bin 500’den fazla vatandaşın gazi olduğunu anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, “Değerli kardeşlerim bu kolay bir şey değil. Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşananları, olan bitenleri anlamak için gerçekten Türkiye’de neler olduğunu görmek için iyi incelemek lazım.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız”

Bakan Çağatay Kılıç, dost ülkelerin yanında bulunmasını beklemenin Türkiye’nin hakkı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Türkiye ile ilişkilerine yön verirken dost olarak bildiğimiz ülkelerden, milletlerden yanımızda bulunmalarını beklemek bizim hakkımızdır. Bu anlamda ümit ediyorum ki ilk kez yurt dışında Köln’de gerçekleştirdiğimiz bu programımız buna katkıdır. Bugüne kadar 150 binden fazla kardeşimiz buna katıldı ve o gece yaşananları birinci elden dinleme imkanı buldu. Bu hikayelerin paylaşılması, anlatılması gerekiyor. Biz 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız ama 15 Temmuz gecesine de takılıp kalmayacağız. Koşarak geleceğe gideceğiz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler üzerine çıkma hedefi koyduğunu ve 2023’te Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu hedefin üzerine çıkmaya çabaladıklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde ortaya koymuş olduğu Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine koşarak ilerleme durumundayız. Daha sonra 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bunları hep beraber yapacağız.” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Avrupa’da yaşan Türk vatandaşlarının da bu gelişmenin içerisinde yerini alacağını ifade etti.

-“Demokrasinin anlatılmasının Almanya açısından nasıl olduğunu iyi biliriz”

Kendisinin de Köln’e 100 kilometre mesafedeki Siegen kentinde doğduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Ben sizlerden çok uzak birisi değilim. Buradan 100 kilometre uzaklıkta Siegen şehrinde doğdum ve bugün enterasan bir tevafuk yurt dışında yaptığımız ilk programda benim annem babam burada.” şeklinde konuştu.
Demokrasinin anlatılmasının Almanya açısından nasıl olduğunu iyi bildiklerini dile getiren Kılıç, “Ve biz Türkiye’de demokrasimizi, hukukumuzu, milletimizin geleceğini daha ileriye taşımak için çaba harcadığımızda dost ülkelerden yanımızda olmalarını beklemek hakkımızdır.“ değerlendirmesinde bulundu.

-“Almanya'da yaşayan vatandaşların Türkiye'deki gelişmeleri takip etmesi doğal"

Bakan Çağatay Kılıç, siyasi konulara girmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"3 milyonu aşkın Türkiye kökenli vatandaşımızın, kimisi Alman vatandaşı, kimisi Türk vatandaşı, siyasi konulara bugün girmeyeceğim Almanya’da ikamet ediyorlar. Tabii ki Türkiye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyorlar, bu doğal bir şey. Almanya’nın da Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip etmesi doğal bir şey çünkü tarihsel anlamda da birbirimizin çok zamanlar yanında durduk."

Alman basın mensuplarının bu geceye katılmasını önemsediğinin altını çizen Kılıç, “Biz şunu söylüyoruz, burada bu akşam Alman medyasının temsilcilerinin olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada birinci elden nelerin olup bittiğini dinlemeleri önemlidir. Çünkü bizim bir davamız var, bizim bir aşkımız var. Biz bu beraberliğin Almanya’da yaşanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu dünya üzerinde birbirimize sevi göstermemiz gerektiğine inanıyorum bizim inancımız böyle emrediyor.” diye konuştu.

Kılıç, Alman medyası için Almanca konuştu

Köln Belediyesi’ne de organizasyon konusunda göstermiş oldukları ev sahipliği için teşekkür eden Kılıç, “Misafirperverlik için de teşekkür ediyoruz ve bunun da bundan sonra böyle sürmesini ümit ediyoruz.” dedi. Bakan Kılıç ayrıca kürsüden Almanca konuşarak Alman basın mensuplarının da bu toplantıya katılmalarının 15 Temmuz’da yaşananları daha iyi anlamak için birinci ağızdan dinlemelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Yurt içinde 62 kez ve yurt dışında da ilk kez Köln’de düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, bakanlık yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde gerçekleşen programda, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıkan, meydanlara inen, darbe girişimine karşı duruşları ile simge olan kahramanlar, o gece yaşadıklarını, duygularını vatandaşlarla paylaştı. Alman medyasının yoğun ilgi gösterdiği programda, kumdan resim sanatçısı Veysel Çelikdemir de "15 Temmuz" temalı bir gösteri sundu.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.