Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner798

ÇARPICI REFERANDUM ANKETİ
banner852
Ajans Press Araştırma’nın Türkiye genelinde yaptığı referandum anketine göre Evet oyları önde görünüyor. Araştırmada kararsızlar dağıtıldıktan sonra Evet oyu yüzde 59.02 çıkarken, Hayır oyu yüzde 40,98’de kaldı.

Ajans Press Araştırma tarafından yapılan araştırmaya göre, Referandum maratonunun başladığı süreçten itibaren birbirine yakın olan evet ve hayır oyları, Hollanda’yla yaşanan diplomatik krizden sonra Türk seçmenini evet yönünde oldukça etkilediği belirlendi. “Evet” oyu verecek seçmenin önemli bir kısmı oy tercihini Erdoğan’a duyduğu güven olarak belirtirken “Hayır” oyu verecek seçmenin kararındaki en büyük etken ise Erdoğan karşıtlığı olarak açıklanıyor. Sonuç olarak; Evet ve Hayır oylarında da, en belirleyici unsur Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Basında çıkan haberler incelendiğinde referanduma katılımın düşük olacağı yönünde bir görüşün hâkim olduğu belirtiliyor, ancak Ajans Press Araştırma’nın yaptığı araştırma bunun tam tersini söylüyor. Seçmenin referanduma gayet duyarlı olduğu saptanırken katılım oranının yüzde 85’ler seviyesinde olması bekleniyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876