Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

ÇİĞDEM KARAASLAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILDIĞI ZİRVEDE KONUŞTU
banner852
 Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) DavutpaşaKongre Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Erdoğan’a zirvede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’da eşlik etti.

“İSTANBUL MÜSTESNA BİR ŞEHİRDİR”

60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşun katıldığı, sivil toplumu, akademiyi, belediyeleri aynı zeminde buluşturan zirvenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterini kaybetmeden, yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet'ten bu yana ilmin, kültürün, siyasetin, sanatın ve ticaretin "payitahtı" olduğunusözlerine ekleyerek son yıllarda şehirleşme noktasında ciddi sorunların olduğunu, estetikten, incelikten ve köklü medeniyet değerlerinden yoksun tekdüze bir mimari anlayışının giderek yaygınlık kazandığını belirtti.
“UMUDUN ORTAK DİLİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise konuşması sırasında farklı yerlerde yaşamalarına rağmen toplantıda bulunan bireylerin ortak bir dil konuştuğuna dikkat çekerek, “Bugün farklı yerlerde yaşıyor olsak ta bu toplantıya katılan tüm katılımcıların ortak bir dil konuştuğuna şahit olduk. İşte o ortak dil bu coğrafyanın geleceğe taşıma iddiasına sahip olduğu bu birikimdir. İşte o ortak dil, aynı acıları, aynı duyguları sanki yanı başında yaşanmış gibi hissettiren bu paylaşımdır. İşte o ortak dil bugün Sayın Cumhurbaşkanımız; bizim liderimiz ama aynı zamanda bütün bu acıların, bütün dünyada ki gözyaşlarının bir umuda dönüştüğü Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.


“YAPILAMAZ DENİLENİ YAPTIK”

Karaaslan, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Eğer bize karşı duyulan yalnızca sevgi olsaydı buna teşekkür ederek karşılık verebilirdik. Yeterli olurdu ama birde umut var ki umuda yalnızca teşekkür ederek karşılık veremeyiz. Gereğini yapmak zorundayız” sözlerini hatırlatarak devam etti.
Şehirlerin hayatın merkezi konumunda olduğuna vurgu yapan Karaaslan, “Bütün sivil toplum örgütlerinin şehre dair çözüm üretmek, şehir ile hemhal olmak, şehrinin sorununu sorunları kabul etmek gibi bir derdi olmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’de yapılamaz denilen birçok projenin hayata geçirildiğini aktaran Karaaslan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bizler merkezi yönetim olarak Türkiye’de bugüne kadar yapılamayanları, Türkiye’de bugüne kadar olmaz denilenlerinbirçoğunu hayata geçirdik. Ama demokrasi yerelde başlar ve yerelde güçlenerek bütün bir ülkeye yayılır. İşte o anlamda bir mahallenin en naif, en küçük ve mikro ölçekli sorunundan yola çıkarak bir ülkenin devasa projelerine imza atan o büyük yelpazede sivil toplumun varlığını, önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.”
Karaaslan, böylesi uluslararası bir zirvenin İstanbul’da gerçekleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Şehirlerimizin özellikle düşünsel, sonrasında somut fikirlerle hayata geçecek projelere her zamankinden daha çok ihtiyacı var“ değerlendirmesinde bulundu.

Zirveye, Erdoğan ve Karaslan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, zirvenin kurulu üyeleri ile yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda akademisyende yer aldı.

Oturum başlıklarında Mimari Kent Estetiği, Kurumsal Kapasite, Çevre Sorunları, Enerji ve Şehir, Kentsel Dönüşüm, Kent Kültürü, Ulaşım gibi bir çok konunun ele alındığı zirvenin bitiş tarihi ise 22 Ekim 2017 olacak.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876