Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Corona virüsü dünyayı sallıyor

Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında yayılmaya başlayan Corona virüsü dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor.

40 binin üstünde insanda rastlanan virüs bugüne kadar yüzün üstünde ölüme sebep oldu.

Virüsün nasıl yayıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar panik ve endişe yarattı. Bazı bilim adamları bu hastalığından hayvanlardan ortaya çıktığını savunsa da henüz bununla ilgili kesin ve doğru bir veri bulunmuyor.

Dünyayı tehdit eden bu salgın ile ilgili araştırmalarda devam ediyor.

Pek çok kişi ‘Corona virüsü belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? sorularının yanıtını araştırıyor. Öte yandan Johns Hopkins Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar, Corona virüsü ile ilgili bir harita yayınladı.

Yayınlanan bu harita üzerinde salgının dünya üzerinde hangi ülkelerde bulunduğu ile ilgili ayrıntılara ulaşabilir, son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz…

ABD'deki John Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimleri ve Mühendislik Merkezi araştırmacıları, Çin Halk Cumhuriyeti'nden yayılan ve onlarca kişinin ölümüne neden olan yeni ölümcül koronavirüsün tüm dünyadaki hareketini takip eden çevrimiçi bir panel geliştirdiler.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile ABD, Çin ve Avrupa'daki salgın kontrol merkezlerinin verilerini kullanan panel, tüm doğrulanmış ve şüpheli corona virüsünün vakalarının yanı sıra iyileşen ve ölümle sonuçlanan hasta kayıtlarını da sergiliyor

Çin'in Wuhan kentinde geçen aralık ayında ortaya çıkan yeni virüs şimdiye kadar 41 kişinin ölümüne ve yaklaşık 1000 kişinin de hastalanmasına neden oldu. ABD ve Avrupa'da da vakalar olduğu doğrulanırken, hastalık zatürre benzeri belirtiler gösteriyor. Yeni ölümcül virüs, SARS ve MERS gibi ölümcül hastalıklara neden olan virüslerle aynı aileden.

Şu ana kadar çevrimiçi panelde doğrulanmış vaka sayısı şöyle: Çin ana karasında 916, Tayland'da 5, Tayvan ve Singapur'da 3, Hong Kong, Macau, Güney Kore, Japonya, ABD, Vietnam ve Fransa'da 2. Avustralya'da da doğrulanmış 1 koronavirüs vakası yaşandı. ABC News, beş ayrı hastanın da koronavirüs şüphesiyle kontrol edildiğini belirtiyor

Ölümcül koronavirüs salgını sürerken karantina altına alınan Wuhan kentinde 1.000 yataklı bir hastane inşa edilmeye başlandı. Yetkililer, hastane inşaatının 6 gün içerisinde tamamlanacağını belirtiyorlar. Yeni inşaatın nedeni, kentte bulunan mevcut hastanelerin yatak ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşaması ve koronavirüs hastalığının belirtilerini gösteren hastaları bu nedenlerle geri çevirmesi. Bu durum, Wuhan'daki yetkililerle merkezi hükûmetin salgına yeterince hızlı müdahale edemediği yönünde eleştirilere neden olmuştu.

Anahtar Kelimeler:
Corona Virüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.