Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Can borcunun bedeli yoktur"

Şehit ve gazilerin ülke ve millet için yaptıkları fedakârlığın büyüklüğünü ifadeye kelimelerin yeterli olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele vatanımız ve istikbalimiz olunca, gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Her şeyin bir karşılığı vardır; ama can borcunun bedeli yoktur, olamaz. Canın sahibi Hazreti Allah’tır, karşılığını verebilecek olan yegâne makam da O’dur. Bize düşen, şehitlerin geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve hizmeti gösterebilmektir. Şehitlerimizin eşlerinin, çocuklarının, anne-babalarının başka acılar yaşamasının önüne geçmektir. Gazilerimizin sıkıntılarını çözmek, onların yükünü hafifletmektir” şeklinde konuştu.

Bu şuurla, son 14 yıldır şehit ve gazilere olan vefa borcunu, bir nebze de olsa ödeme çabası içinde olduklarını, şehitlerin emanetlerini canlarından bir parça görerek sosyal, ekonomik, psikolojik, ne ihtiyaçları varsa, onları çözmeye gayret ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, onların acısını azaltmak, milletin ve devletin kendilerine olan şükran borcunu ifa etmek için birçok düzenlemeyi uygulamaya koyduklarını hatırlattı ve bundan sonra da şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarının yanında olmaya, yüklerine omuz vermeye devam edeceklerini söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.