Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Eker, bomba döşenen aile mezarlığını ziyaret etti
banner852


Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, dün PKK'lıların 640 kilogram bomba yerleştirdiği ortaya çıkan, annesi Fehime ve ağabeyi Mehmet Eker'in Bismil'in Tepe Köyü'nde bulunan mezarlarını ziyaret etti. Mehdi Eker'in ziyareti nedeniyle mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bombaların yerleştirildiği Fehime ve Mehmet Eker'in mezarının etrafının kum ile kapatıldığı görüldü. Eker'in ziyaretine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti eski milletvekili Oya Eronat ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Köyde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Eker, PKK'lıların bomba döşediği mezarlığa gitti, annesi ve ağabeyinin mezarlarının başında dua okudu.

Patlayıcı tuzaklanan yerlerde incelemelerde bulunan Eker, konuyla ilgili askeri yetkililerden bilgi aldı. Eker'in mezarlık ziyareti sırasında bazı vatandaşlar Türk bayrağı açarak, tekbir getirip, slogan attı.

'BU TOPRAKLARIN EVLATLARINA DA BU HAİN KATLİAM PLANINI YAPMIŞLAR'

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehdi Eker yaklaşık 30 bayramdır aile mezarlığını ziyaret ettiğini belirterek, "Günümüz, tarihimiz, saatimiz belli. Buraya geldiğimizde akrabalarımız da buraya gelirler. Aslında bir manada onlarla bayramlaşmayı da burada yaparız. Burada çocuklar, kadınlar her yaşta akrabalarım hemşehrilerim, çocukluk arkadaşlarım olur. Annemin ve ağabeyimin mezarı arasına ve çevresine beş noktada sekiz tane 12 kilogramlık tüp içerisine bomba düzeneği yerleştirilip, bin 700 metre kablo döşenmiş. Ayrıca mezarlık yoluna bomba tuzaklanmış. Toplamda 640 kilogram patlayıcı mezarlığa yerleştirilmiş. Bizim mezarlığa gelişimez her zaman biliniyor. Bugün ne kadar kalabalık varsa, Ramazan Bayramı'nın arifesinde de geçen yıl Kurban ve Ramazan bayramlarında da yine aynı kalabalık vardı. Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar" dedi.

PKK ZİHNİYETİ EN BÜYÜK ZARARI KÜRTLERE VERDİ

Konuşmasında PKK terör örgütüne sert tepki gösteren Eker, "Kürt vatandaşlarımızın örfünde, adetinde, geleneğinde, göreneğinde böyle rezilce, haince, alçakça katliam planları olmaz. Bunu yapan teröristler ve PKK zihniyeti, en büyük zararı bugüne kadar hep Kürtlere verdi, Şu anda da Kürtlere zarar vermeye devam ediyor. DAEŞ nasıl bütün Müslümanlara zarar veren bir örgüt ise, FETÖ bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına zarar veren bir örgüt ise, PKK da başta Kürtler olmak üzere bütün vatandaşlarımıza düşmanlık yapıyor, bunu da çok haince yapıyor, çok alçakça yapıyor. Bunların ne Kürtlük ne de Kürtlerin dini, örfü, adeti ve değeri ile hiçbir ilişkisi yok. Bunlar değer düşmanı. Canımız Allah'ın emanetidir. Cenab-ı Allah bir gün er veya geç bu emanetini alacak. Can onundur, o alır, o verir" diye konuştu.

'AHLAKSIZLIK, REZİLLİK, ONURSUZLUK VE ŞEREFSİZLİĞİN DUYGUSUDUR'

PKK'nın kurduğu hain tuzakların içinde boğulacağını ifade eden Eker, "Masum çocukların, günahı olmayan kadınların hayatına kastetmek canice, sözlüklerde karşılığı olmayan şekilde ahlaksızlığın, rezilliğin, onursuzluğun ve şerefsizliğin duygusudur. Bunu buradan sizler aracılığıyla ifade etmek istiyorum. Milletimize bayramları zehir etmeyi ahdetmiş olan bu hain örgütlerin ve örgüt mensuplarının kesinlikle başkalarının uşaklığını, maşalığını yaptıkları da açıktır. Bunlar Türkiye düşmanlarının hizmetçiliğini ve maşalığını yapıyorlar. Kürtlerle ve Kürtlük ile bunların bir ilişkisi, bağı olamaz. Evet; örgüt mensuplarının bir kısmı Kürt olabilir, ama bunları asla Kürtleri temsil etmezler, bunlar sadece kendi örgüt üyelerinin temsilcisidirler. İstanbul, Ankara, Anadolu'da her yerde vatandaşlarımız Kürt, Türk hepsi bir arada. Birbiriyle ilgili hiçbir sorunları dün de olmadı, bugün de yok, Allah'ın izniyle yarın da olmayacaktır. Bunlar kurdukları hain tuzakların içerisinde boğulacaklar. 8 yıl önce ebediyete intikal eden, herkesin iyi bildiği Anadolu'nun bir Kürt kadınının mezarına etrafını bombalarla döşemenin Kürt kardeşlerimizin vicdanlarında nasıl bir karşılık bulduğunu biliyorum, nasıl duygular uyandırdığını biz biliyoruz. Bu kadar değer ve din düşmanlığı ancak hain örgüt ve mensupları tarafından yapılabilir. Buraya getiriyorlar, bombalar yerleştiriyorlar, yetmiyor arefe gün yaşlı kadın, genç çocuk herkes buraya geliyor. Bunların ölümüne sebebiyet verecek, bu şekildeki hain katliam planı burada yüzlerce insan var. Hepsinin hayatına kastedilmiş hain menfur bir katliam. Bunlar demekki Türkiye'ye bunu yaşatmak istiyorlardı. Allah milletimizin bütün fertlerini bu hain ve zalimlerin şerrinden korusun" dedi.

'HEPİMİZ SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ'

Herkesin sesini yükselterek bu hain örgütün alçakça tavırlarına, terör eylemlerine, askere, polise, koruculara ve sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirdikleri bu hain eylemleri kınadığını, karşı durduğunu yüksek sesle söylemesi gerektiğini kaydeden Eker, "Yüksek sesle söylemediğimiz zaman, bu tür hain eylemleri yapmaya devam edecekler. Allah bizi onların şerrinden korusun, birlik ve baraberliğimizi müdafaa etsin. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini beraberlik içerisinde önlediysek, PKK, DAEŞ, PYD ve Türkiye'ye karşı şer odaklarına karşı beraber ele ele duracağız. İslam aleminde barış, huzur ve kardeşlik olsun. İslam aleminin barışını bozmak için görevlendirilmiş FETÖ, DAEŞ, PKK, PYD gibi islam aleminin içinden çıkmış organizasyonlar en çok müslümanlara zarar veriyor" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876