Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Erdoğan'dan İl Danışma Toplantısı'nda
banner852

Daha sonra önümüzdeki seçimler için partililerden ciddi bir çalışma beklediğini belirten Erdoğan, “Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” diye sordu, ‘Rabia’ demeden “Şimdi yemini yapalım. Dik duralım” dedi.

Ardından da sırasıyla “Tek Devlet! Tek Bayrak! Tek Millet!” diyerek, AKP’lilerin tekrarları eşliğinde parmaklarıyla ‘Rabia işareti’ne hazırlandı. Ancak “Tek Vatan!” diye seslenmesi beklenirken bir süre suskun kaldı, ‘Rabia işareti’ yapmadan ve “Evet… Geldik tek devlete” deyip, “Tek Devlet”i iki kez tekrar etmiş oldu ve “Tamam. Hiç ara vermeden yola devam” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

RABİA DA DEMEDİ

Erdoğan'ın defalarca tekrar ettiği ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılan ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet' şeklindeki yemin, seçim meydanlarında onlarca kez partililere ettirilmişti.

Erdoğan ve AKP’liler, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 8 yıl önce askeri darbeyle devrilmesinden sonra bu yemini oluşturup kullanmaya başlamıştı. Yıllar sonra Mısır-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için diplomatik görüşmeler de geçtiğimiz aylarda yapılmaya başlanmış, son olarak hafta başında Mısır heyeti ile Ankara’da yeni bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876