Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner797

Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tatili Açıklaması

– Suriçi’nde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır’ı inşa ediyoruz. Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Kısa zamanda bitirip teslim edeceğiz.

DİYARBAKIR’DA AŞIYA KARŞI İSTEKSİZLİK VAR

– Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada da kademe sistemi de ayrıca yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech‘ten en son gelen bir miktar aşı var. Aynı şekilde Sinovac'tan yine bir miktar aşı geldi, geliyor. Bütün bunlarla beraber de en yakın zamanda Uğur bey ve eşi misafirimiz olacaklar ve böylece Biontech'te çok seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız.

– Diyarbakır'da aşılamadaki bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz ve vatandaşlarımızı aşı olma noktasında, aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, ben Diyarbakır'da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek, ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir. Şu an itibariyle çünkü oranda Diyarbakır'da biraz sıkıntımız var. Ama ben bunu aşacağımıza inanıyorum. Çünkü orta Anadolu, batı, buralarda oran gayet olumlu istikamette gelişiyor. Dolayısıyla Diyarbakır'ımızda da bu oranı süratle aşağı çekeceğiz.

HALKIMA DUYURACAĞIM

Kurban Bayramı tatiline ilişkin de çalışmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, “Tatil süreci sanki böyle 10 ile 9 gibi bu arada dolaşıyor. Ama bunu en azından millete seslenişte halkıma duyuracağım” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BİZİM HIZIMIZI ARTIRDI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geride kalan üç yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz. Zira attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artırıyor. Dolayısıyla da bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı olmuştur, çok çok faydalı olmuştur. Zira karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor, çok daha rahat adım atıyor, kararlarını bu şekilde alabiliyor. Onun için de böyle bir sistemi dünyanın ne gelişmiş ülkelerinde de gördüğümüz gibi, Türkiye de bu sistemi yakalamakla hamdolsun çok daha verimli neticeler almaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN'DAKİ BU ADIMI İNŞALLAH ATMIŞ OLACAĞIZ

Erdoğan, Türkiye'nin Afganistan'daki Hamid Karzai Havalimanı'nın işletmesi talebine ilişkin gelişmelere dair ABD ile devam eden görüşmelere yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

– Dün Savunma Bakanımız, Amerikan Savunma Bakanıyla görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika ile, bunun yanında NATO ile görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz, bunların kararlarını aldık ve NATO müzakerelerinde de sayın Biden ile şahsım gerek birebir görüşmemizde bunları konuştuk, gerekse heyetler arası görüşmede bunları konuştuk. En ideal şekliyle Afganistan'daki bu adımı inşallah atmış olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.