Öne Çıkanlar Arıcılık istanbul
banner798

Erdoğan İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’nde konuştu
 Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’nde konuşan Emine Erdoğan, “Türkiye’de özellikle sivil toplum alanında kadınlarımız hatırı sayılır bir sermayeye sahip. Yaşam tarzı kısıtlamalarının kalkması, başörtüsü mücadelesinin kazanılmasında, sivil toplum çatısı altında sabırla yürütülen dayanışma, tarihimizde önemli bir yer tutuyor” dedi.

mine Erdoğan, tarihî Adile Sultan Sarayı’nda, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’ne katıldı. Zirvede; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra, sanatçılar, iş kadınları ve sivil toplum temsilcileri de hazır bulundu. Yurt dışından gelen kadın politikacı ve aktivistlerin yanı sıra 15 Temmuz gazilerinin de katılımcı olduğu zirvede, Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

“İSTİKLAL MÜCADELESİNDE KADINLARIN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

Emine Erdoğan, yaşadığı zamana mührünü vuran güçlü kadınların katılımıyla gerçekleşen zirvenin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hem kadın sorunlarını konuşmaya, hem de lider kadınların cesaret ve örnekliğini toplumun dikkatine sunmaya vesile olacağını dile getirdi. Emine Erdoğan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana, Türkiye’de verilen istiklal mücadelesinde kadınların çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Gerek vatan savunmasında, gerek kadın ve erkeğin birlikte var olabildiği adil bir düzen mücadelesinde, kadınların büyük bir emeğinin olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, “Türkiye’de özellikle sivil toplum alanında kadınlarımız hatırı sayılır bir sermayeye sahip. Yaşam tarzı kısıtlamalarının kalkması, başörtüsü mücadelesinin kazanılmasında, sivil toplum çatısı altında sabırla yürütülen dayanışma, tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Sivil toplumu güçlü bir ülkenin, demokrasisi de güçlüdür” diye konuştu.

“15 TEMMUZ, KÜRESEL ÖLÇEKTE BENZERİ AZ GÖRÜLMÜŞ BİR SİVİL DİRENİŞ ÖRNEĞİ”

Türkiye’de kadınların vesayetlerle mücadelede önemli bir yerinin olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, Türkiye’nin içinden geçtiği tarihî dönemeçlere atıfta bulunarak, “15 Temmuz, meşru iktidarların gayrimeşru darbelerle kesintiye uğradığı, darbeler tarihi açısından bir milattı. İlk kez, vesayetlere karşı millî irade kazandı. Aslında 15 Temmuz küresel ölçekte de, benzeri az görülmüş bir sivil direniş örneğidir, bir demokrasi zaferidir. Yine 16 Nisan’da, bir başka milata hazırlanıyoruz. Milletimizin yüksek iradesiyle, 1980 darbe anayasası yerine, sivil bir anayasa ile darbeler tarihini kapatacağız inşallah” dedi.

Ulusal ve uluslararası düzlemde kadınların çok büyük sınamalarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, bu sorunlarla mücadelede kadın dayanışmasının önemine değindi. Emine Erdoğan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yürüttükleri ‘Kadına şiddet insanlığa ihanettir’ kampanyasını hatırlatarak şiddete karşı yürüttüğü mücadeleyi anımsattı.

“TÜRKİYE, BARIŞ DOLU BİR GELECEK İÇİN GAYRETİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Konuşmasının sonunda Amerika’daki özgürlük mücadelesinin sembol ismi, Malcolm X’in “Gelecek, bugünden ona hazırlananlara aittir” sözünü hatırlatan Emine Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de, geleceğe talip insanlar olarak, gayretle hazırlıklarımızı yapacağız. Türkiye, genç nüfusuyla, tarihî ve jeopolitik gücüyle, dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara insani yaklaşımıyla, daha adil, müreffeh, barış dolu bir geleceği inşa etmek için, gayretlerini sürdürüyor, sürdürecek.”

Emine Erdoğan’ın konuşmasının ardından zirve; Yemenli aktivist Tevekkul Karman, Brüksel milletvekili Mahinur Özdemir, Suriyeli mülteci Fatma El-Abed, Hollanda’dan Avukat Famile Arslan, Otizmlilere yönelik çalışmalarıyla tanınan Birsen Başar, Pakistan İslami Şûrası üyesi Samia Raheel Qazi, 15 Temmuz gazileri Safiye Bayat ve Ayla Kasarcı’nın konuşmalarıyla devam etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.