Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Erdoğan:Halkımın tercihini takdirle karşılıyorum
banner852

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin ekonomi kararları ve döviz bozdurma çağrısıyla ilgili soruya, "Öncelikle hükümetin yapmış olduğu bu açıklamalar bütün müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum. Bunun yanında özellikle şu anda geçen cumadan bugüne dövizden TL'ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Halkıma ülkem ve milletim adına gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum" dedi.

"NE YAZIK Kİ RAHAT PARA KAZANMANIN YOLLARI ÜZERİNDE DURULUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz lobisine benim halkım, milletim artık prim vermemeli çünkü faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde... Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkının parası üzerinden, halkının mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor ve onunla da daha sonra övünüyor" dedi.

Faizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım" şeklinde konuştu.

"ASLINDA 3 AŞAMA DEĞİL"

"Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgiyi soruya da yanıt veren Erdoğan, "Aslında 3 aşama değil. Ben biraz orasını inceledim. Bir önergenin verilmesi olayı, ondan sonra önergenin kabulu ve bir de tabi Yüce Divan'a sevki. Böyle bir durum sözkonusu. Şuanda sayın başkanlar kendi aralarında bu konularda mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir. Biz de bu konuda hemen değerlendirmemesi geciktirmeden yapıp ve bu işin nihai noktası egemenlik kayıtsız şartsız milletindir deyip millete götürmektir" şeklinde yanıt verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876