Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hayatını kaybetti
banner852

70 yaşındaki Unakıtan, bir süredir Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Unakıtan'ın bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Unakıtan, 2009'da baypas, 2013'te de böbrek nakli operasyonu geçirmişti.

"KİLİT KARARLARIN ALINMASINDA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNMUŞTU"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Eski Bakanlarımızdan Kemal Unakıtan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise yaptığı açıklamada, "Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan Hakkı'n Rahmetine kavuşmuştur. Uzun yıllar Maliye Bakanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunmuş, kamu maliyesinin düzeltilmesinde ve mali disiplinin sağlanmasında çok emeği olmuştur. Ekonomimizin yapısal dönüşümünde kilit kararların alınmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Sayın Bakanımızla uzun yıllar birlikte çalıştık, üzerimizde emeği çoktur" dedi.

"KENDİSİNDEN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİK"

Ağbay," Çok özverili, ülke ve millet sevdalısı, milletimizin manevi değerlerini herşeyin üzerinde tutan, yürekli ve cesur bir insan olarak bildik. Kendisinden çok şeyler öğrendik Görev yaptığı yıllar Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarından alınıp düzlüğe çıkarıldığı yıllar olmuştur. Tüm bu süreç boyunca, gece gündüz büyük bir gayretle, azimle, sağlığı pahasına çalışmış ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Bu yoğun çalışma ortamı içinde önemli hastalıklar geçirmiştir. Bu dönemlerde de her zaman sabırlı, inançlı, Hakkı'n rızasına teslim olmuş her daim Memleketimiz için dua da bulunmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta saygıdeğer hanımefendi olmak üzere kederli ailesine, Maliye Bakanlığı camiasına, Sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman Onur duyduğu Aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

KEMAL UNAKITAN KİMDİR?

1946 yılında Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğan Unakıtan, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak görev yaptı. Bürokraside çeşitli görevlerde bulunan Unakıtan, 2002 yılında milletvekili seçildi. Abdullah Gül başbakanlığındaki 58. hükümette koltuğuna oturduğu Maliye Bakanlığı'nı 59. ve 60. hükümetler döneminde de sürdürdü. 'Özelleştirmenin patronu' olarak bilinen Unakıtan, 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan değişiklikle görevi Mehmet Şimşek'e devretti.

Unakıtan, evli ve 3 çocuk babasıydı. 

Anahtar Kelimeler:
IstanbulKemal Unakıtan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876