Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Gelinlik ve Türk bayraklarıyla uğurladılar
banner852
ANKARA Güvenpark’taki otobüs durağına düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden terör kurbanları Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Terör kurbanlarını genç kızların naaşlarının üzerlerine gelinlik duvağı örtülürken erkeklerin üzerine ise Türk bayrakları sarıldı.

Karşıyaka Mezarlığı Camisinde öğle namazı sonrası 8 terör kurbanı için kılınan cenaze namazında ölenlerin aileleri, arkadaşları ve yakınlarının acı ağıtları ve gözyaşları yürekleri dağladı.

Terör kurbanı Zeynep Başak Gülsoy, Destina Peri Parlak, Elvin Buğra Arslan, Cemal Özdiken, Dorukan Yusuf Özdemir, Fehmi Çetinkaya, Atakan Eray Özyol ve Nusrettin Can için kılınan cenaze namazı sonrası helallik isteyen Karşıyaka Camisi İmamı "Bilincimizi, dirliğimizi, birliğimizi bozmak isteyenlere meydan vermemeliyiz. Devletimiz milletimiz daim olsun. Kafirler, teröristler, hainler kati perişan olsun" şeklinde konuşarak dua okudu.

KIZIM SENİ BABANA EMANET EDİYORUM

Terör kurbanı 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın naaşı beyaz gelinlik duvağına sarılarak Karşıyaka Mezarlığı’na getirildi. Annesi henüz kendisine 2 aylık hamileyken babasını trafik kazasında kaybeden Destina’nın Ayrancı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisiydi.

Hayatta kızından başka hiçbir kimsesi olmayan anne Hacer Parlak, kızının gelinlik duvağı ve tuttuğu takım Beşiktaş atkısının örtüldüğü tabutuna sarılarak ağıtlar Mariobet yaktı. Anne Hacer Parlak, “Bu dünya çok güvensiz, ben seni daha güvenlik bir yere gönderiyorum yavrum. Seni babana gönderiyorum, baban bakacak sana bundan sonra. Ben sensiz ne yaparım, kime sarılacağım yavrum. Biri bana bunun bir şaka olduğunu söylesin” diye ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

ANNESİ BAŞUCUNDA, ARKADAŞLARI BİRANOLSUN AYRILMADI

Terör kurbanlarından Zeynep Başak Gülsoy’un annesi Asiye Gülsoy, kızının başucunda ayakta duracak dermanı olmadığı için bir tabureye oturtulurken, tören boyunca gözyaşı dökerek, “Kim verecek çocuğumun hesabını. Benim altın saçlı yavrumu nasıl toprağa verecem, nasıl" diye ağıtlar yaktı.

Arkadaşlarının, gelinlik duvağı ve Türk bayrağı örtülü tabutunun başından biran olsun ayrılmadığı törende gözyaşları hiç dinmedi.

ACILI ANNE: GİDİN BAŞKA YERDE SİYASET YAPIN

Terör kurbanı Elvin Buğra Arslan’ın Türk bayrağı ve Gençlerbirliği Spor Kulubü bayrağına sarılı naaşı önünde duran baba Yusuf Arslan, oğlunun fotoğrafına bakarak, “Oğlum gitti ama, burada onlarca yüzlerce arkadaşı bugün Buğra oldu geldi.

Öldüremeyecekler Buğraları, korkutamayacaklar bizleri” diye haykırdı.

Törene katılanlardan bir grup Başbakanlık tarafından gönderilen çelengi protesto ederek ters çevirirken, aynı zamanda hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladılar. Bu sırada anne Nalan Arslan, protestocu gruba, “Susun. Burada siyaset yapmayın, gidin başka bir yerde yapın. Burası siyaset yeri değil, bizim acımız var” diye bağırdı.

Terör kurbanları daha sonra gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Anahtar Kelimeler:
Terör Mağduru
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876