Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Gençlik 'Ata'ya koştu
banner852


Anıtkabir'deki tören saat 9'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve ellerinde Türk Bayrağı flamaları olan gençlerin Aslanlı Yoldan yürüyüşüyle başladı. Bakan Kılıç'ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.



"GENÇLİĞİMİZ CUMHURİYET DEĞERLERİNİ MUHAFAZA EDEREK 2023, 2053, 2071'E TAŞIYACAKLARINDAN EMİN OLUN"



Akif Çağatay Kılıç daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçerek şeref defterini imzaladı. Kılı, şeref defterine şunları yazdı: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 97’nci yıl dönümünde huzurunuzdayız. Samsun’dan yaktığınız kurtuluş meşalesi ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, cennet vatanımızın dört bir yanına ulaşmış ve toprağımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Toplumun temellerini oluşturan ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde fikren, ruhen ve bedenen gelişmelerine önem veriyoruz. Ülkemizi gençliğimiz ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece ve gündüz çalışmak ve yaktığınız bağımsızlık meşalesini nesillerden nesillere aktarmak için müheyya nöbetteyiz. İstiklal aşkımızı sınamaya çalışanlara dün şanlı ecdadımızın verdiği cevabı bugün ve gelecekte nitelikli girişimci, öz güveni yüksek ve medeniyetin değerlerini savunmak adına cesur olan gençliğimiz vermeye hazırdır. Gençliğimiz birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerini muhafaza ederek 2023, 2053 ve 2071'e taşıyacaklarından emin olunuz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zat'ı aliniz ve silah arkadaşlarınız ve bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum"



BAKAN KILIÇ KIZIYLA TÖRENE KATILDI




Akif Çağatay Kılıç, ortaöğretim öğrencisi olan kızı Ece Kılıç ve Türkiye’nin dört bir yanından Anıtkabir’deki törene katılan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Kılıç daha sonra Atatürk’ün Selanik'teki evinin bahçesinden alınan Türk Bayrağına sarılı toprağı İpsala’dan Ankara’ya getiren İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü üyelerini tebrik etti. Kulüp yetkilileri 737 kilometreyi 42 atletle 56 saatte koşarak toprağı İpsala’dan Ankara’ya getirdiklerini bildirdi.



OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI



Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev aldığı törenlerde Anıtkabir’e giden yollar trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar Anıtkabir’e üst araması yapılarak alındı. 









Anahtar Kelimeler:
AnkaraAtaBayram
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876