Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

İlçelere 18 tam donanımlı yeni itfaiye aracı
SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından , ilçelerde doğal afetlere karşı hızlı ve etkili müdahale edebilmek için satın alınan 18 tam donanımlı itfaiye aracı düzenlenen törenle teslim edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde doğal afetlere karşı hızlı ve etkili müdahale edebilmek için 18 tam donanımlı itfaiye aracı satın aldı. Araçların ilçelere teslim törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ile itfaiyeciler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde yapılan teslim törende konuşan Öncel, teknoloji harikası yeni araçlarla birlikte ilçelerdeki itfaiye alt yapısının büyük oranda güçlendirildiğini söyledi. 18 itfaiye aracından 13'ünü ilçelere teslim ettiklerini ifade eden Öncel, "İlçelerin büyükşehir belediyesine bağlanmasının ardından eksik olan itfaiye araçlarımızı tamamlama yoluna gittik. Bununla ilgili uluslararası bir ihale gerçekleştirdik. Bu ihalede maalesef bir takım itirazlar oldu. Mahkemelere gidildi ve sonunda yaptığımız ihalenin doğruluğu onaylandı. Bu aşamadan sonra da siparişlerimizi verdik. Tam donanımlı 18 aracımızdan 13 tanesi geldi. Diğerleri de Ekim ayına kadar teslim edilecek" dedi.

18 araçtan 3 tanesinin uzun mesafe merdivenli olacağını söyleyen Öncel, "Bunları ilçelere göndereceğiz. İtfaiye gücümüzü daha da artıracağız. İnşallah olmaz ama bundan sonra her hangi bir yangın vakasına daha hızlı ve etkili müdahale etme imkanına kavuşmuş olacağız. Tüm itfaiyeciler bu araçların ve teçhizatların kurslarını görecekler. Uygulamalı eğitimden geçecekler. Bununla ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Ardından da ilçelere sevk edeceğiz. Samsun'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Törenin ardından toplamda 18 milyon TL'ye mal olan ve teknik kısımları Avusturya'da yapılan araçların afetlere karşı ne kadar etkili olduğunun testi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.