Öne Çıkanlar Ahmet Yeni eyof
banner797

İstanbul'da son durum ne ?

Yerel Seçimlerin ardından seçilen birçok belediye başkanı mazbatalarını aldı. Milyonlarca kişi seçim sonuçlar 'İstanbul'u kim kazandı' sorusu ise hala yanıtını arıyor. İstanbul'da ise geçersiz oyların sayımı yapılmaya devam ederken konu ile ilgili bugün önemli gelişmeler de yaşandı. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un son dakika açıklamasında bulundu. Yavuz'un açıklamalarının ardından 'İstanbul'da seçim yeniden yapılacak mı' cevabı en çok merak edilen konu oldu. Peki, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy sayısı farkı kaç? İşte İstanbul seçim sonuçları son durum…

2019 İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM

AK Parti seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını açıkladı. Eksik oyların sayımı ise devam ediyor.

İSTANBUL'DA SEÇİM YENİDEN YAPILACAK MI?

Bugün yaşanan son dakika gelişmesinin ardından bu sorunun yanıtı da büyük merak konusu oldu. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklamalar;

Bildiğiniz gibi maddi hatalar vardı. Bir kısmı bitmiş olmasına rağmen geçersiz oyların sayımı devam ediyor. Üçüncü talebimiz de yeniden sil baştan sayımın yapılması idi. 5 ilçe hariç bu talebimiz kabul edilmiş değil. Sonuçta oyların tamamına ilişkin sadece yüzde 6 sayılmış iken geldiğimiz noktada fark 29 binlerden 14 binlere indi. Bunu CHP sözcüsü de ifade ettiler.

"İSTANBUL'DA SEÇİMİN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ" DİYECEĞİZ

Biz yasal süreci takip ediyoruz. Yasal haklarımızı kullanıyoruz. 298. kanunun 130. maddesi olağanüstü itirazı öngörüyor. Bu maddede seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle diyor. Bu gerekçeyle olağanüstü itiraz yolunu partiler kullanabilir. Biz de bunları dilekçemize işlemek suretiyle Olağanüstü itirazımızı bugün yapıyoruz. Seçim sonuçlarına direkt müessir edecek bir durum olduğu için İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz.

Birçok belge ve bilgimiz var. Ve bunlar bugüne kadar çürütülebilmiş değil. Ve emin olun çürütülemeyecek de...

BAHÇELİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA: 60 GÜNDEN SONRAKİ İLK PAZAR...

Ama şimdi böyle bir sürecin içerisindeyken işi kargaşaya, aceleciliğe, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın İstanbul'u tartıştıracak bir zemine Türkiye'yi sürüklemek doğru değildir. YSK karar ne ise vermelidir. Bütün bunlara rağmen ortada hala seçimin üzerindeki yaklaşımlar Türkiye'yi huzursuzluğa itebilecek bu hatalardan kurtulmanın yolu yine demokrasi içerisinde aranmalıdır.

Seçim sonuçları toplum vicdanında yer bulmadıysa yeni bir seçim de düşünülebilir. 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yapılabilir. Madem ki her konuda iddialısınız seçimin yenilenmesinde de bu iddianızı devam ettirebilirsiniz. Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir. Sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzurlu kılmak gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.