Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

İstanbul'daki patlama Avrupa basınında

Patlamaya ilişkin ilk haberler şöyle:
Bild Online: İstanbul’da yine bombalı saldırı- 2 ölü, 8 yaralı
“İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada iki kişi öldü, en az sekiz kişi yaralı var.”
Spiegel Online: İstanbul’da polis otobüsüne saldırı- Çok sayıda yaralı
“Basında yer alan haberlere göre İstanbul’da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul’da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı.”
Süddeutsche Zeitung: İstanbul’un merkezinde bombalı saldırı
“Türk metrepolü İstanbul’un merkezinde meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. DHA’ya göre, en az 5 yaralı var. Tv haberlerine göre ise, patlama polis aracının geçişi sırasında bir otobüs durağına yakın mesafede gerçekleşti.”
Welt Online: İstanbul’da patlama sonrası yaralılar var
“İstanbul’da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.”

İSTANBUL'DAKİ SALDIRI AVRUPA BASININDA

İstanbul Vezneciler ’de bu sabah polis araçlarına yönelik yapılan bombalı saldırı Avusturya basınında flaş haber olarak verildi. Yüksek tirajlı gazetelerin patlamaya ilişkin ilk yorumları şöyle:


ORF Devlet Televizyonu: Terör saldırısında polisler ile birlikte siviller de öldü


“İstanbul sabah saatlerinde bombalarla sarsıldı. En az 11 kişinin öldüğü saldırıda 7 polis ve 4 sivil yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı 36 olarak açıklandı. CNNTÜRK kanalı, İstanbul Üniversitesi ve Pazar yeri yakınlarında yaşanan patlama sonrasında da silah sesleri duyulduğunu bildirdi. ”


Krone Zeitung: Türkiye’de polis otobüsüne bombalı saldırı:11 Ölü


“İstanbul valisi Vasip Şahin’in açıklamasına göre polis servis aracına uzaktan kumanda ile patlatılan bomba yüklü bir aracın patlatılması ile saldırı oldu ve 11 kişi öldü, 36 kişi yaralandı. Türk medya denetleme kurumu RTÜK olayla ilgili yayın yasağı getirdi. ”


Kurier Zeitung: İstanbul’da patlama: 11 Ölü


“Türk metropolü İstanbul’un Beyazıt ilçesine bağlı Vezneciler mevkiinde meydana gelen patlamada 7’si polis toplam 11 kişi öldü. Patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.”


Der Standard: Türkiye’de bombalı saldırı


“İstanbul’da polis otobüslerine saldırı. Park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Yaralı sayısı 36 olarak açıklandı. Şüphelilerin başında PKK, TAK ve DHKP-C örgütleri geliyor. Saldırıyı IŞİD’de üstlenebilir.”


Patlama İsviçre basınında da geniş yer buldu. Bu konudaki haberleri İsviçre gazeteleri okurlarına şöyle yansıttı:


LE MATİN gazetesi: İstanbul’un merkezinde ölümcül patlama başlıklı haberde şunları yazdı: “Salı sabahı İstanbul’da bomba yüklü bir araç 11 kişinin ölümüne ve 36 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Bu sefer hedef turistik mekanların bulunduğu bir semt oldu. Patlama Kapalıçarşı yakınlarında olduğu için burayı da etkiledi. Bomba yüklü bir araç uzaktan kumanda ile patlatıldı.”


Tribüne De Geneve gazetesi haberde şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da yine patlama… Bombalı araç turistik semtte patlatıldı, 11 ölü 36 yaralı var. Olayda Türk polisi hedef alındı. İstanbul’da meydana gelen ve turistik bölgede gerçekleşen saldırı ile polisin hedef alınması terörün ne yapmak istediğini açıkça ortaya koyuyor.”


Blick gazetesi: İstanbul’da polis otobüsüne saldırı: 11 ölü 36 yaralı, başlıklı haberde “İstanbul’un merkezinde büyük bir patlama meydana geldi, patlamanın hedefi polis. Patlamadan sonra acı tablo ortaya çıktı. Şu anda cevrede ki dükkânlar boşaltıldı ayrıca patlamada bir cami ve otelde hasar olduğu tespit edildi. Öte yandan Mart ayından beri Türkiye’de yaşanan terör olaylarında birçok kişi, ki bunların arasında turistlerde bulunuyor, hayatlarını kaybetti.” İfadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.