Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

İşte son seçim anketi
Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği son anket sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada; 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 51'i Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtti.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA ERDOĞAN'IN YÜZDE 60'A YAKIN BİR OY POTANSİYELİ VAR

Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir'in açıklamasına göre; Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 39 olarak çıktı. Kararsızların oranı ise yüzde 10 civarında.

Buna göre, kararsızların oyu dağıtıldığında, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi oyu yüzde 57-60'a kadar ulaşabiliyor.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE: 52,4

Katılımcılara aynı araştırmada, "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na oy verir misiniz?" sorusu da soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan, Cumhur İttifakı'na oy vereceğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 52,4 olarak ortaya çıktı.

CUMHUR İTTİFAKINA "OY VERMEM" DİYENLER YÜZDE 37.3

Yine Daşdemir'in açıkladığı sonuçlara göre, ittifaka oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranının yüzde 37.3 olduğu görülüyor.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA YÜZDE 58'İ BULUYOR

Kararsızların oranı ise yüzde 10 civarında. Kararsızların dağıtılması durumda da yine Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 58 civarını buluyor.

Anahtar Kelimeler:
HaberSeçim Anketi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.