Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu
banner852

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu suç duyurusunu işleme koydu.

"PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLMESEYDİ, FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ BU GÜCE KAVUŞAMAYACAKTI"

“Uygun bulunmayan, olumsuz görüş verilen plan değişiklikleri İBB Meclisi'nde kabul edilmeseydi, FETÖ terör örgütü bu ekonomik güce kavuşamayacak, örgüte insan devşiremeyecekti" denilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "El konulan mal varlıklarına bakıldığında, şirket genel merkezleri dahil tamamı İBB parsel bazında ya da bölge planlarında özel plan değişikliğine uğramıştır. Örgüt varlığını, plan değişikliklerinden elde ettiği yeni lejantlar sayesinde kurduğu Eğitim, Sağlık, Yurt ve Özel Sosyal kültürel tesis alanlarından sağlamıştı" 

TOPBAŞ'IN DAMADININ PROJELERİ DE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

FETÖ terör örgütü soruşturması çerçevesinde el konulan Üsküdar, Silivri, Bahçelievler'de bulunan bazı okullar ile Süleyman Şah Üniversitesi'nin örnek olarak gösterildiği suç duyurusunda, Kadir Topbaş'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Aydınlı Grup'a ait projelerden de söz edildi. Suç duyurunda FETÖ terör örgütüne yardım etmek, para aktarmak suçlarından tutuklanan inşaat müteahhitleri ve firmalara ait projeler de yer aldı. Konuyla ilgili basında yer alan haberler, İBB Meclis tutanakları, tapu kayıtları delil olarak sunuldu.

"BENİM İMZAM YOK" DENEMEZ

Suç duyurusunda, "Belediye meclislerinde Belediye Başkanı'nın havale etmediği hiç bir konu görüşülemez. Vatandaşlar için 1 yıllık süreç 28 güne çekilerek özel işlem yapılmıştır. 'Benim imzam yok, vekilimin var' denemez. Bu doğru değil. Yine gündem Topbaş'a sunulur ve öyle hayata geçer" ifadelerine yer verildi.

“İBB ARŞİVLERİ 2004-2016 TEMMUZ AYI DAHİL OLMAK ÜZERE TARAFSIZ BİLİRKİŞİLERCE İNCELENMELİ”

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle birçok özel eğitim, özel sağlık, özel yurt kurumuna el konulduğunun belirtildiği dilekçede, FETÖ'ye ait bütün kurumların tespit edilebilmesi için İBB arşivlerinin 2004-2016 Temmuz ayı dahil olmak üzere tarafsız bilirkişiler tarafından incelenmesi talep edildi. Yapılan plan değişiklikleri ile yapılan “İBB dosyalarındaki mülkiyet sahiplerinden yola çıkılarak, emsal artışları ile haksız rant kazanan kişilerin kolaylıkla ortaya çıkarılabileceği" belirtildi.

DAVA AÇILMASI İSTENDİ

Kadir Topbaş hakkında "FETÖ Terör örgütüne yardim ve yataklık", " Kamu imkanlarını ve gücünü kullanarak şu an FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olan kişi yada kurum yöneticilerine menfaat sağlamak", "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak", “irtikap" ve “nüfuz ticareti" suçlarından hakkında dava açılması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876