Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

“MAARİF VAKFI” ADIYLA BİR VAKIF KURULACAK

TBMM Genel Kurulunun bu hafta gündeme aldığı “Maarif Vakfı” Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Kurt, yasa tasarısının Milli Eğitim sistemimize büyük katkılarını şu şekilde anlattı. Tasarıyla, merkezi İstanbul’da olan “Maarif Vakfı” adıyla bir vakıf kurulacak. Vakıf, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Vakıf, yurt içi ve yurt dışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve bunlara ortak olabilecek. Mütevelli heyeti üyelerinin 4’ü Cumhurbaşkanı ve 3’ü Bakanlar Kurulu tarafından atanan 7 daimi üye ile 2’si Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi olmak üzere, Dışişleri ve Maliye bakanlıkları ile YÖK temsilcilerinden oluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun gördüğü, yurt dışındaki kamuya ait varlıklar Bakanlar Kurulu kararıyla, bedelsiz olarak vakfa devredilecek. Maarif Vakfı için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyon lira aktarılacak. Aynı zamanda bu okullarda eğitim kurumlarında görev alacak eğitmenlerinde yetiştirilmesinden sorumlu olacak.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın dediği gibi aslında Maarif Vakfının tek bir amacı olacak o da insan yetiştirmektir.” İfadelerinde bulunan Milletvekili Hasan Basri Kurt, Vakfın çok çeşitli yönlerde hizmet vereceğini belirterek, “Araştırma- Geliştirme çalışmaları, yayınlar ve metotlar geliştirmek üzere merkezi İstanbul’da olacak Maarif Vakfını kuracak olan yasa tasarısı inşallah Cuma gününe kadar çıkmış olacak.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.