Öne Çıkanlar Samsun master
banner797

Maden Ocağında patlama 40 kişi öldü
banner852

Bartın'da maden ocağında patlama

Güncelleme 

12.08 Maden faciasında 40 can kaybı yaşanırken 11 yaralıdan 1'i taburcu oldu.

00.15 Son gelen bilgilere, gaziantep es cor t, göre Amasra maden ocağındaki patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiği 11 kişinin tedavisinin yoğun bakımda sürdürdüğü öğrenildi.

Sağlık Bakanı Koca, 

  • Bartın'daki can kayıplarımızın sayısı maalesef 25’e ulaştı. Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1’i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağının -300 kotunda meydana gelen patlama sonrası bölgeye ekipler sevk edildi.

  1. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, "Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı" dedi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise ocakta 87 kişinin çalıştığını ve 11 işçinin kurtarıldığını söyledi.
  • Maden ocağında patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu Bartın Amasra'ya gitmek için yola çıktığı belirtildi.

Bölgede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ocağa ulaşmakta bir sıkıntının olmadığını anlattı. 

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlaması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yer altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başkan Erdoğan'ın talimatı ile bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "Burada bir sahra hastanesi oluşturuluyor. Riskli bölgede 21 kardeşimiz hastaneye gitti, 7'si de hastane intikal ediyor. 14 kardeşimiz hayatını kaybetti, 3'ü yoğun bakımda" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AmasraBartın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876