Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner798

Nusaybin'de operasyon hazırlığı
banner852
MARDİN'in Nusaybin ilçesinde bulunan hendek ve barikatlar nedeniyle operasyon yapılacağının açıklanmasından sonra operasyonda yer alacak bazı tankların okulların bahçelerine yerleştirildiği görüldü.

Operasyon hazırlıkları ile birlikte ilçeden göç başlarken, daha operasyon başlamadan yaşanan çatışmalar nedeniyle 4 mahalleyi bir birine bağlayan Çağ Çağ Caddesindeki esnafların ise işyerlerini açamadıkları görüldü.

OKULA TANKLAR YERLEŞTİRİLDİ, GÖÇ BAŞLADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın hendek ve barikat operasyonu yapılacağını açıkladığı Nusaybin ilçesinde operasyon hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda operasyonda kullanılacak bazı tanklar ilçedeki Emire Gözü Anadolu Lisesi bahçesine yerleştirildi. Operasyon hazırlıkları ile birlikte ilçede özellikle başta hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerden olmak üzere bir çok Casinovale noktadan göç başladı. Bazı vatandaşlar imkanları ölçüsünde buldukları araçlarla yanlarına alabildikleri eşyalarını alarak ilçeden ayrılmaya başladı. Şimdiye kadar sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı Nusaybin İlçesinden göç edenlerin bir kısmının hendek ve barikat olmayan mahalleler ile yakın köylerdeki akrabalarının yanlarına gittikleri öğrenildi. Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de yoğunluk yaşanırken, bu yoğunluğun artacağı belirtiliyor.

ÇATIŞMALARDAN ESNAF KEPENK AÇAMIYOR

Nusaybin ilçesinde operasyon hazırlığı yapılırken, daha yasak uygulanmadan 4 Mahalleyi birbirine bağlayan Çağ Çağ Caddesi üzerinde bulunan esnafların yaşanan çatışmalar nedeniyle işyerlerini açamadıkları görüldü. Hendek ve barikatlarla tamamen kapatılan Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yeni Şehir Mahalleleri bir birine bağlayan Çağ Çağ Caddesi, 4 ay önce PKK'lılar tarafından cadde üzerinde barikat kurularak trafiğe kapanmıştı. Trafiğe kapanan Caddenin giriş ve çıkışlarında nöbet tutan polislerin zaman zaman saldırıya uğraması ve çatışmaların yaşanması nedeniyle Cadde üzerinde 100'den fazla iş yeri uzun süredir kepenklerini açamadıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876