Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Satın aldığınız Yangın Cihazlarına dikkat edin
Türk Standarları enstitüsü (TSE) tarafından Samsun'un Atakum ileçesinde bulunan PTT Eğitim Merkezinde ,Yangın Yönetmeliği hakkında seminer düzenlendi,Seminer sonrasında kursiyerler sınava tabi tutuldu.

Samsun ve Çevre illerden katılımları gerçekleşen 26'ı Kursiyere 5 gün boyunca, TSE Eğitim Daire Başkanlığı tarafından, derse tabi tutuldu.

MERDİVEN ALTI FİRMALARA SON,UYMAYANLARA MADDİ CEZA

Gebze TSE Sorumlu ve Ders eğitimcisi Selim Sözer tarafından verilen derste,Yangın Söndürme Cihazları yönetmeliği hakkında ders verildi.Yasanın getirdiği zorumlulukları anlatan Selim Sözer;"Merdiven altı dolum yapan firmalarının sonun geldiğini anlattı.TSE standarlarına göre dolum yapmayan firmaların ve işletmecilere ağır cezaların getirileceği gerekirse firmaların TSE'lerinin iptalinin olacağını söyledi.

FARKLI FİRMA TÜPLERİNİ HERKES DOLDURAMAYACAK!

Selim Sözer,"Dışarıdan ucuz olarak satın alınan Yangın Söndürücü Tüplerinin ve yetkili istasyonları gözetimi olamayan, yabancı firmaların bundan sonra yetkili istasyonlarının izni olmadan,bir başka firmaya dolduramayacağını belirti.Bir başka firmanın Yangın Söndürme Cihazlarının dolumlarını, TSE tarafından belgelendirilmeyen firmalara dolum izni olmayacağını da söyledi.Bu duruma uymayan işletmelere ağır ceza verileceğini ,Bilim ve Sanayi Bakanlığına budurumun bildirilmesi halinde maddi ceza uygulanacağını firmaların karşılıklı ellerinden yetkilerinin alınarak.TSE Tarafından yetki belgesi olmayan farklı bir firmanın yangın tüpünü Yetkili İstasyonu haricinde kimsenin dolduramayacağını " dile getirdi.

Samsun Merkezli,Çorum,Amasya, Ünye ve Tokat'dan katılım sağlanan 26 firmanın yetkili personelleri ,eğitim sonunda sınava tabi tutuldu.Sınav sonucu 1 ay sonra açıklanacağı ve Sınavdan geçecek firma yetkilileri ,Yangın Söndürme Dolumlarını devam edeceği,Sınavdan başarısız olan firmalar ise dolum yapamayacak ve bir sonraki döneme kalacağı bildirildi.

Sınav sonrasında eğitime katılan kursiyerler TSE yetkilileri ile birlikte Samsun'un bölgesi olarak hatıra fotoğrafı çekindi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.