Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

SAYSİAD’TA KAN DEĞİŞİMİ…


İstanbul’da yaşayan Samsunlu yönetici, sanayici ve işadamlarını bir çatı altında toplayan Saysiad’ın 3’ncü dönem başkanlığını yürüten Mete Koca koltuğunu avukat Ayşe Üstünel Dağdelen’e devretti.

Yeni başkan Dağdelen, Türkiye’deki Siad’lar içinde Tüsiad’tan sonra başkanlık koltuğuna oturan ikinci kadın yönetici oldu.

İstanbul- Samsun Dernekleri Konfederasyonu Samkon’un genel başkanı Sezgin Gümüş tarafından kurulan Saysiad’ın üçüncü dönem başkanı Mete Koca’nın görevini yoğun çalışma temposu ve sağlık gerekçeleriyle bırakmasının ardından başkanlığa Samsunlu Avukat Ayşe Üstünel Dağdelen getirildi.
Dağdelen’in seçimiyle Türkiye’deki sanayici işadamları dernekleri içinde Tüsiad’tan sonra Saysiad’tada başkanlık koltuğuna bir kadın başkan oturmuş oldu.
İstanbul’da yaşayan Samsunlu yönetici, sanayici ve işadamlarını tek çatı altında toplayan ve hemşeri derneklerinden bu anlamda ayrılan Saysiad’ın geleneğinde tek aday ve dönem başkanlığı bulunuyor. Sezgin Gümüş’ün ardından başkanlığa getirilen Murat İmza’dan koltuğu devralan ve yaklaşık 4 yıldır görevini başarıyla sürdüren işadamı Mete Koca, sağlık gerekçesi ve yeni iş yatırımları nedeniyle başkanlık görevinden ayrılma kararı aldı.

Bu kararın ardından yüksek istişare kurulu ve onursal başkanların tavsiyesiyle, Mete Koca’nın yönetiminde başkanvekilliği görevini yürüten Avukat Ayşe Üstünel Dağdelen, başkanlık görevine getirildi. Üstünel Dağdelen, önümüzdeki günlerde çalışacağı yeni yönetimi belirleyecek.
Görevini devreden Mete Koca, Saysiad’ın özellikle Samsun adına lobi faaliyetleri yürütme konusunda diğer stk’lardan açık ara farklı olduğunu belirterek, “görevde bulunduğum sürece bana destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki benden sonra da Ayşe hanım aynı gayret ve istekle başkanlık görevini yürütecek ve Samsun’umuza ekonomik ve manevi anlamda değer katacak projelere imza atacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum”dedi.

Başkanlığı devralan Ayşe Üstünel Dağdelen ise kendisinin başkanlığa getirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mete başkanla son derece uyumlu bir çalışma ortamında Samsun’umuza hizmet ettik, inanıyorum ki yeni yönetimimizle de memleketimize layıkıyla hizmet edeceğiz. Ortaya çıkaracağımız her proje büyüyen ve gelişen Samsun için olacak”şeklinde konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.