Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

SPOR TESİSİ OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hayata geçirdiği mahalle tipi spor tesislerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yapımı süren 494 tesisin tamamlanmasıyla birlikte ülke genelindeki mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76 olacak.

Mahalle tipi spor tesislerinin yapımına büyük önem veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse tesisleri onların ayaklarına götürüyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlerin sporla tanışmaları ve mahallerinde spor yapabilmeleri için hayata geçirdiği ve futbol, basketbol - voleybol sahalarından oluşan mahalle tipi spor tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Söz konusu tesislerin yapımına büyük önem veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse tesisleri onların ayaklarına götürüyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, milyonlarca gencin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerini Türkiye genelinde hızla yaygınlaştırıyor. Ülke genelinde 582 mahalle tipi futbol, basketbol-voleybol sahasının yapımı tamamlanırken, 494 tesisin yapımı ise hızla devam ediyor. Söz konusu tesisler de tamamlandığında ülke genelinde mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76’ya yükselecek.


Mahalle Tipi Spor Wipbet Tesisleri’nin yapımında bölgelerinde spor tesisi olmayan yerlere öncelik veriliyor. Bakanlık tesislerin yapımında yerel yönetimlerle birlikte çalışıyor. Belediyeler arazi tahsis ederken, Bakanlık ekonomik olarak destek sağlıyor. Tesisler sayesinde aileler, çocuklarının mahallede yer alan spor tesislerinde vakit geçirmelerinden dolayı rahat oluyorlar. Güvenli bir ortamda, spor yapma imkânına kavuşan gençler de bu durumdan oldukça memnun.

“Gençlerimiz spor yapabilsin diye tesisleri ayaklarına götürüyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.