Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Terör Kurbanlarına veda
 
Kılıçdaroğlu, bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Yurtsever cenazesine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybeden CHP Keçiören Eski İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever’in cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Yurtsever'in eşine başsağlığı ve sabır diledi.


Ankara’da patlamada ölen başmüfettiş Samsun’da toprağa verildi

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Vakıflar Genel Müdürlüğü başmüfettişi 43 yaşındaki Oğuzhan Dura memleketi Samsun'da toprağa verildi.
Ankara Kızılay'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde başmüfettişi bekar Oğuzhan Dura'nın Samsun'a getirilen naaşı Kıranköy Mezarlığı Gasilhanesi'nden alınarak helallik için İlkadım İlçesi'ne bağlı Kadıköy Mahallesi'nde bulunan dayısı Şenol Şengül'ün evinin önüne getirildi. Burada alınan helallik sonrası Oğuzhan Dura'nın cenaze töreni için Samsun Büyük Camiye getirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, kardeşleri Fazıl Dura, Ahmet Dura ve İsmail Hakkı Dura, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve aile yakınları katıldı. Oğuzhan Dura'nın cenazesi burada kılınan ikindi namazı sonrası cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Oğuzhan Dura'nın, 3 yaşındayken babası Cengiz Dura'yı bir trafik kazasında annesi Şengül Dura'nın da yünivitersitede iken kanserden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Terör kurbanı Gizem Akkaya, son yolculuğuna uğurlandı

Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN,(DHA)

ANKARA’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya, Giresun’da toprağa verildi. Kızının tabutuna sarılan anne Gülten Akkaya, acıların son bulmasını istedi.

Pazar günü Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya’nın cenazesi, bu sabah Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Keşap ilçesinin Gönüllü Köyü'ne getirildi. Köydeki evlerinin önünde helallik alınmasının ardından Gönüllü Köyü camisine götürülen Akkaya’nın cenaze törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, THK Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Yıldırım Saldıraner, anne Gülten, baba Fahrettin Akkaya ile öğrenci arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Fahrettin Akkaya, taziyeleri kabul ederken anne Gülten Akkaya da kızının tabutuna sarılarak öptü. Kızının tabutunu okşayarak acıların son bulmasını isteyen anne Akkaya, “Allah sana şehitlik mertebesini, bana da şehit annesi olmayı nasip etti. Ben seninle gurur duyuyorum yavrum. Bak, herkes senin yanında. Sen benim gururumsun. Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allahım onun kanını yerde bırakma, canilerin hepsini yok et. Kızımı bu durumlara düşürenlerin canını al. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkar. Bu acılar son olsun, evlatlar ölmesin. Benim kızım çok onurlu, gururlu, iyilik meleği bir kızdı. Onu yaktılar, beni yaktılar. Başkasını yakmasınlar. Tek suçu durakta otobüs beklemekti. Kim yaktıysa bizleri Allah da onları yaksın” diyerek gözyaşı döktü, eşi ile bildikte dua okudu.

İl Müftüsü Muhittin Oral’ın öğle namazından sonra kıldırdığı cenaze namazının ardından Elif Gizem Akkaya’nın cenazesi, aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Öğretmenlik hayaline kavuşamayan Sümeyra, Bayburt'ta toprağa verildi

Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU/BAYBURT, (DHA)

ANKARA'daki bombalı terör saldırısında yaşamı yitiren Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencis 24 yaşındaki Sümeyra Çakmak'ın cenazesi, memleketi Bayburt'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi. uğuna uğurlandı. KPSS kursundan evine dönerken bombalı saldırının kurbanı olan Sümeyra'nın öğretmen babası Şahap Çakmak, "Kızım bana 'Kanka' derdi. Terörün çözümü eğitimle olacak. 27 Mart doğum günüydü, Allah doğum gününe hediye şehitlik verdi" dedi.

Ankara Kızılay Meydanı'nda geçen pazar akşamı meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sümeyra Çakmak'ın Bayburt'un Konursu Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı AK Partili Mete Memiş ile yakınları ve Gazi Üniversitesi'nden gelen arkadaşları katıldı. 550 hane 1150 nüfuslu mahalleye dev Türk bayrağı asılırken Yavuz Camisi'nde öğlen vakti kılınan cenazenin ardından Havva- Şahap Çakmak çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Sümeyra Çakmak'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Sınıf arkadaşları ve yakınları Sümeyra Çakmak'ın mezarı başında gözyaşı döktü.

'ALLAH DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİTLİK VERDİ'
Yavuz Cami ve Sosyal Hizmet Salonu'nda taziyeleri kabul eden baba Şahap Çakmak, kızının Kızılay Meydanı'na 300 metre uzaklıktaki kurstan çıkıp eve giderken otobüs durağında hayatını kaybettiğini anlattı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli İlçesi'nde 23 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev yaptığına işaret eden Şahap Çakmak, kızının 27 Mart'taki doğum gününü göremeden hayata veda ettiğini bildirdi. Kızının öğretmen olmak için kursa gittiğine dikkati çeken Şahap Çakmak, şöyle konuştu:

"Kızımın okulu 5 yıllıktı. Bu yıl bitirmişti, KPSS'ye hazırlanıyordu. Her hafta pazar günleri 19.30'da kurstan çıkardı. O gün arkadaşı Elif'e 'Az bekle beraber çıkalım' diyor. 'Benim telefonumun şarjı bitmek üzere ben gitmek istiyorum' diyor ve dershaneden çıkıyor. Dershane ile durağın olduğu yer 300-500 metre, bomba 5- 6 dakika sonra patlıyor. Ben saat 17.10'da telefonla konuştum. Ondan sonra patlama oldu. Aradım telefonu cevap vermiyor. Saat 23.30'da Ereğli'den Ankara'ya gittik. 52 yaşındayım, terör başladığı 80'lı yılları biliyorum. Biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor. Onları bize karşı kullanıyorlar. Hem eğitimciler gitti, hem polisimiz, askerimizi gitti. Gitmeye de devam ediyor. Bunun temeline inip oradaki Kürt vatandaşlara sahip çıkmamız lazım. Çıkmadığımız zaman, bu bitmez. Onun için en güzel şey hem maddi hem manevi yönden onların eğitimini en güzel şekilde vermemezi lazım. Doğu'da terörün olduğu yerde de görev yaptım. Terörün çözümü eğitimle olacak. Otoriter bir baba olmadım. Bana 'Kanka' derdi. Öyle bir bağımız vardı, öğretmen olmak istiyordu. 27 Mart kızımın doğum günüydü. Doğum günü gelmeden 'Baba doğum günüm geliyor, ne hazırlığın var' diye sorardı. Ben de 'Kızım gelsin, her sene ne yaptıysak bu sene de öyle yaparız' derdim. Bu yıl küçük de olsa bir şeyler yapacaktım. Allah doğum gününde ona şehitlik verdi. " 


Bombalı saldırıda hayatını kaybeden çaycı Eyüp Ensar Ulaş Gölbaşı'nda toprağa verildi

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)

ANKARA Sihhiye semtinde çalıştığı bir çay ocağını kapatıp, Balgat'taki evine gitmek için Güvenpark önünde bindiği otobüste bombalı terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden evli 2 kız çocuğu babası 50 yaşındaki Eyüp Ensar Ulaş, Gölbaşı'nda göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Eyüp Ensar Ulaş için Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Bezirhane Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Bezirhane Mahallesi'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Bezirhane Mezarlığına defnedilen Ulaş'ı son yolculuğuna yüzlerce vatandaş uğurlad. Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Avcı, CHP Ankara Milleltvekili Necati Yılmaz, MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, siyasi partilerle STK temsilcileri, yakınları, dostları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından Eyüp Ensar Ulaş dualar eşliğinde ebediyete uğurlandı. Cenaze töreni boyunca Ulaş'ın yakınları gözyaşlarını tutmadı.
Gölbaşı Bezirhane nüfusuna kayıtlı Eyüp Ensar Ulaş Sıhhıyede çalıştığı çay ocağından Balgat’taki evine gitmek için bindiği otobüste hain saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
da hayatını kaybetmişti.

Ankara'daki patlamada ölen 16 yaşındaki Mehmet Kütahya'da toprağa verildi

Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN/DOMANİÇ(Kütahya), (DHA)

KARACİĞER nakli beklerken Ankara'daki bombalı terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, Kütahya'nın Domaniç İlçesi'ne bağlı Karaköy'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle birlikte Kütahya'dan Ankara'ya taşınan ve babası Hikmet Çakar'dan alınacak karaciğerin kendisine nakledileceği günü beklerken bombalı terör saldırısında ölen Mehmet Emre Çakar'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Ankara'dan Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy Köyü'ne getirildi. Çakar ailesine ait Karaköy'deki eve ve köy meydanına Türk Bayrakları asıldı. 

Cenaze töreni öncesi Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ölen Mehmet Emre Çakar'ın babası Hikmet Çakar'ı evinde ziyaret etti. Baba Çakar, "Gittiğimin dönüşü vardı. 'Gidiyorsun iyilik için sağlık için. Oğlum sen benim tabutumu getirirsin' dedim. Ben oğlumun tabutunu getirdim. Bu nasıl bir iş? Sabrın sonu yok. Bunun sonu yok. En kötüsünü ben yaşıyorum. Bunu yaşamak kaderimizde varmış" dedi.

CENAZE TÖRENİ OKUL BAHÇESİNDE YAPILDI 

Ölen Mehmet Emre Çakar için cenazeye katılanların kalabalık olması nedeniyle Karaköy Ortaokulu bahçesinde tören düzenlendi. Mehmet Emre'nin Türk bayrağına sarılı tabutu okul bahçesine getirildi. Yan tarafında 'Şehit Mehmet Emre Çakar' yazısının olduğu tabutun üzerine asker parkası ve şapkası konuldu. Köyün gençleri de tabun karşısında Türk Bayrakları açıp asker selamı verdi. Çakar'ın yakını bir kadın da 'Herkes sussun Mehmet'im uyuyor' yazılı dövizi taşıdı.

Cenaze törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Jandarma Alay komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu,Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Domaniç Belediye Başkanı MHP'li Sahvet Ertürk, ölen Mehmet Emre Çakar'ın babası Hikmet Çakar, annesi Gülcan Çakar, ablaları Emine Çakar ve Şeyma Çakar ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 

"LANET OLSUN BİZİ BÖYLE YAKALANLARA"

Anne Gülcan Çakar oğlunun tabutuna sarıldı. Anne Çakar gözyaşı dökerek "Yavrum bayraklara mı sardılar annem. Rüyalarını gördüler senin annem. Şehit olacağım annem dedin bunu mu istedin yavrum. Hiç yakıştı mı annem bu tabutlarda buz gibi yatmak. Biricik oğlum benim öpeceğim seni. Kara gözlü Mehmet’im rüyalarında gördün şehit olacağım dedin annem. Kör olsun lanet olsun seni böyle yakanlara, bizi böyle yakanlara. Yetişemedim annem ben sana. Aradım aradım sana yetişemedim. Allah böyle yazmış annem. Şehit olacağım dedin böylemi şehit olacaktın?" diye konuştu. 

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Mehmet Emre Çakar, Karaköy Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.


Ankara'daki patlamada şehit olan polis memuru, Iğdır'da toprağa verildi


Suat DENİZ/IĞDIR, (DHA)

ANKARA'da pazar akşamı meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler arasında bulunan polis memuru, 42 yaşındaki Nevzat Alagöz, memleketi Iğdır'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumunda oynanan Gençlerbirliği- Galatasaray maçında görev yaptıktan sonra evine gitmek isterken bombalı saldırıda yaşamını yitiren Balgat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesi, dün askeri uçakla Kolaybet Iğdır'a getirildi. Bugün yüzlerce otomobilden oluşan konvoy eşliğinde Karasu Cami morgundan alınan şehit Alagöz'ün cenazesi Karakoyunlu İlçesi'ne götürüldü. Karakoyunlu ilçe mezarlığında Molla Kurban Ulusöz'ün kaldırdığı cenaze namazına Vali Davut Haner, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber, Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Karakoyunlu Belediye Başkanı AK Partili Kurban Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, şehitin anne ve babası Peri Alagöz ile Gulem Hüseyin Alagöz ile amcası PTT eski Genel Müdürü Nuri Alagöz'le 2 bin kadar vatandaş katıldı. Şehit Nevzat Alagöz'ün son yolculuğunda, 2 yıl önce boşandığı eşi Birsen Taşbağ da ortak çocukları 10 yaşındaki Almine, 13 yaşındaki Ali Mert Alagöz ile hazır bulundu. Şehidin cenaze töreninde konuşan Vali Davut Haner, şehadet mertebesine ulaşan evlatlarını yolcu etmeye gelen anne ve babasını 'eli öpülesi' olarak nitelendirdi. Vali Haner, şöyle dedi:

"Allah, şehidimize rahmet etsin, bizler onun ulaştığı mertebeye ulaşmayacağız. O Allahın rahmet kanatları altındadır. Yüzyıl önce bu ülkeyi işgal etmeye, parçalamaya çalışanlara karşı Iğdır’da yaşayan hangi meşrepten ve mezhepten olursa olsun birlikte o belayı defettiyse bugün yine bu topraklarda yaşayanlar şehitlerimizin hatırasına binaen el birliği, gönül birliği ile bu ihaneti bu oyunu oynayanların yüzüne çarpacağız. Bu Allah'ın taktir ettiği,binlerce yıldır önüne konulan ihanet ve engelleri aşmış gelmiş bir millettir. Vatan, devlet kurmak kolay değildir. Bu millet bunları yapmıştır. Yüzlerce yıl Allah'ın askerliğini yapan bu millettin evlatları bugün yüreğimiz yakan bu acıyı yaşatanların sebep olan o hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacaktır. O hainler bu millete yaptıklarının acıların girdabında kaybolup gidecekler, Yine bu millet bu topraklarda dim dik kalacaktır. Ülkemiz bir ihanet çemberinin içinde kuşatılmak isteniyor. Bunu bizlerin birliği, basireti, bozacaktır. Bu hainlere hak ettiği ders verilecektir. Ve şu anda verilmektedir. Ülkemizin birçok yerinde bu hainler devletimizin gücü ile yok edilmektedir. Biz buraya mührünü vurmuş bir devlet millet olarak buradayız, burada olacağız. Şehitlerimizin kanı bunun teminatıdır." 

Şehidin amcası emekli albay ve eski PTT genel müdürü Nuri Alagöz, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, diyoruz. Ama tedbir almamız lazım. Gerekirse toplu savaşa girmeliyiz" dedi.

Şehit polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesi, daha sonra yakınlarının gözyaşları arasında Karakoyunlu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Terör kurbanı Gizem Akkaya, son yolculuğuna uğurlandı

Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN,(DHA)

ANKARA’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya, Giresun’da toprağa verildi. Kızının tabutuna sarılan anne Gülten Akkaya, acıların son bulmasını istedi.

Pazar günü Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya’nın cenazesi, bu sabah Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Keşap ilçesinin Gönüllü Köyü'ne getirildi. Köydeki evlerinin önünde helallik alınmasının ardından Gönüllü Köyü camisine götürülen Akkaya’nın cenaze törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, THK Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Yıldırım Saldıraner, anne Gülten, baba Fahrettin Akkaya ile öğrenci arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Fahrettin Akkaya, taziyeleri kabul ederken anne Gülten Akkaya da kızının tabutuna sarılarak öptü. Kızının tabutunu okşayarak acıların son bulmasını isteyen anne Akkaya, “Allah sana şehitlik mertebesini, bana da şehit annesi olmayı nasip etti. Ben seninle gurur duyuyorum yavrum. Bak, herkes senin yanında. Sen benim gururumsun. Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allahım onun kanını yerde bırakma, canilerin hepsini yok et. Kızımı bu durumlara düşürenlerin canını al. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkar. Bu acılar son olsun, evlatlar ölmesin. Benim kızım çok onurlu, gururlu, iyilik meleği bir kızdı. Onu yaktılar, beni yaktılar. Başkasını yakmasınlar. Tek suçu durakta otobüs beklemekti. Kim yaktıysa bizleri Allah da onları yaksın” diyerek gözyaşı döktü, eşi ile bildikte dua okudu.

İl Müftüsü Muhittin Oral’ın öğle namazından sonra kıldırdığı cenaze namazının ardından Elif Gizem Akkaya’nın cenazesi, aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Gelinlik duvağı ve Türk bayraklarıyla uğurlandılar

Ümit KOZAN-Muhammet BAYRAM/ ANKARA, (DHA)

ANKARA Güvenpark’taki otobüs durağına düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden terör kurbanları Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Terör kurbanlarını genç kızların naaşlarının üzerlerine gelinlik duvağı örtülürken erkeklerin üzerine ise Türk bayrakları sarıldı.
Karşıyaka Mezarlığı Camisinde öğle namazı sonrası 8 terör kurbanı için kılınan cenaze namazında ölenlerin aileleri, arkadaşları ve yakınlarının acı ağıtları ve gözyaşları yürekleri dağladı. 
Terör kurbanı Zeynep Başak Gülsoy, Destina Peri Parlak, Elvin Buğra Arslan, Cemal Özdiken, Dorukan Yusuf Özdemir, Fehmi Çetinkaya, Atakan Eray Özyol ve Nusrettin Can için kılınan cenaze namazı sonrası helallik isteyen Karşıyaka Camisi İmamı "Bilincimizi, dirliğimizi, birliğimizi bozmak isteyenlere meydan vermemeliyiz. Devletimiz milletimiz daim olsun. Kafirler, teröristler, hainler kati perişan olsun" şeklinde konuşarak dua okudu. 

KIZIM SENİ BABANA EMANET EDİYORUM

Terör kurbanı 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın naaşı beyaz gelinlik duvağına sarılarak Karşıyaka Mezarlığı’na getirildi. Annesi henüz kendisine 2 aylık hamileyken babasını trafik kazasında kaybeden Destina’nın Ayrancı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisiydi. 
Hayatta kızından başka hiçbir kimsesi olmayan anne Hacer Parlak, kızının gelinlik duvağı ve tuttuğu takım Beşiktaş atkısının örtüldüğü tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Anne Hacer Parlak, “Bu dünya çok güvensiz, ben seni daha güvenlik bir yere gönderiyorum yavrum. Seni babana gönderiyorum, baban bakacak sana bundan sonra. Ben sensiz ne yaparım, kime sarılacağım yavrum. Biri bana bunun bir şaka olduğunu söylesin” diye ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. 

ANNESİ BAŞUCUNDA, ARKADAŞLARI BİRANOLSUN AYRILMADI

Terör kurbanlarından Zeynep Başak Gülsoy’un annesi Asiye Gülsoy, kızının başucunda ayakta duracak dermanı olmadığı için bir tabureye oturtulurken, tören boyunca gözyaşı dökerek, “Kim verecek çocuğumun hesabını. Benim altın saçlı yavrumu nasıl toprağa verecem, nasıl" diye ağıtlar yaktı. 
Arkadaşlarının, gelinlik duvağı ve Türk bayrağı örtülü tabutunun başından biran olsun ayrılmadığı törende gözyaşları hiç dinmedi.

ACILI ANNE: GİDİN BAŞKA YERDE SİYASET YAPIN

Terör kurbanı Elvin Buğra Arslan’ın Türk bayrağı ve Gençlerbirliği Spor Kulubü bayrağına sarılı naaşı önünde duran baba Yusuf Arslan, oğlunun fotoğrafına bakarak, “Oğlum gitti ama, burada onlarca yüzlerce arkadaşı bugün Buğra oldu geldi. Öldüremeyecekler Buğraları, korkutamayacaklar bizleri” diye haykırdı. 
Törene katılanlardan bir grup Başbakanlık tarafından gönderilen çelengi protesto ederek ters çevirirken, aynı zamanda hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladılar. Bu sırada anne Nalan Arslan, protestocu gruba, “Susun. Burada siyaset yapmayın, gidin başka bir yerde yapın. Burası siyaset yeri değil, bizim acımız var” diye bağırdı. 
Terör kurbanları daha sonra gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. 

Ankara'daki saldırıda ölen üniversiteli Kerim son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa TURAPOĞLU/TURHAL (Tokat), (DHA)

ANKARA'da 2 gün önce meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 37 kişiden biri olan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, Eskişehir'den başkente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ankara'da Adli Tıpta yapılan işlemlerin ardından talihsiz gencin cenazesi, dün akşam karayolu ile ilçenin Ray Mahallesi'nde bulunan cemevinin cenaze morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde cemevi önünde düzenlenen tören öncesi baba Hüseyin Sağlam taziyeleri kabul etti. Oldukça bitkin görüldüğü gözlenen baba Hüseyin Sağlam'a, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz başsağlığı diledi. Baba Hüseyin Sağlam Vali Can'a, oğlunun annesi ve ablasını görmek için eğitimini sürdürdüğü Eskişehir'den Ankara'ya gittiğini ve ikinci günde arkadaşıyla akşam yemeği sonrası eve dönerken yaşanan saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

"BEN ÖLEYDİM KARDEŞİM"

Alevi dedesi tarafından alınan helalliğin ardından gözyaşlarını tutamayan anne Fatma, ablaları Pınar ve Damla Sağlam tabuta sarıldı. Oğlunun tabutuna elleri ile severek 'yavrum' diye gözyaşı döken anne Fatma Sağlam'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Abla Damla, 'Ben öleydim kardeşim ben öleydim', diğer ablası Pınar Sağlam ise, 'Kerim' diye gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra Turhal Belediyesiöne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada oğlunun tabutunun peşinden ayrılmayan anne Fatma Sağlam, "Yavrum İtalya'ya gidecektin, mekanın cennet olsun yavrum" dedi. Cenaze daha sonra şehir mezarlığına götürüldü. Burada İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından kılınan cenaze namazına il protokolü ve Kerim Sağlam'ın ailesi, yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Cenaze sırasında tabutun başına Türk bayrağı konuldu, anne Fatma Sağlam ve kız kardeşlerinin ise ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Kerim Sağlam burada toprağa verildi.

Bu arada okulunda oldukça başarılı olduğu öğrenilen Kerim Sağlam'ın öğrenci değişim programı kapsamında yakın zamanda İtalya'ya gitmeye hazırlık yaptığı öğrenildi.

Ankara saldırısında ölen Ayşe Bilgilioğlu, Sivas'ta toprağa verildi

Gökhan CEYLAN/ŞARKIŞLA (Sivas), (DHA)

ANKARA Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı İğdecik Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ankara'da oturan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe Bilgilioğlu, eşi Bahattin Bilgilioğlu ile birlikte Mamak'taki bir akrabalarının nişan törenine katıldıktan sonra Dikmen'de bulunan evlerine gitmek üzere Kızılay'a geldi. Durakta bekleyen çift bu sırada bombalı terör saldırısına yakalandı. Ayşe Bilgilioğlu yaşamını yitirirken, eşi Bahattin Bilgilioğlu yaralandı.

Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, Çankaya Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla bugün sabah saatlerinde Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı İğdecik Köyü'ne getirildi. Bilgilioğlu'nun cenazesi burada köy muhtarlığı önüne getirilerek helallik alındı. Daha sonra köy mezarlığında Alevi Dedesi Sadık Ünal tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Bilgilioğlu'nun cenazesi gözyaşları ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

Cenazeye Bilgilioğlu'nun çocukları Naci, Mehmet ve Ahmet Bilgilioğlu ile Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 çocuk annesi Ayşe Bilgilioğlu'nun yaz aylarında köye geldiği kışları ise emekli olan eşi Bahattin Bilgilioğlu ile Ankara'da yaşadığı öğrenildi. 

Bu arada aynı olayda yaralanarak Ankara Numune Hastanesi'nde tedaviye alınan eşi Bahattin Bilgilioğlu'nun ise hayati tehlikeyi atlattığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Ankara saldırısında ölen Mehmet Alan için cenaze töreni

Taner YENER- Sinan BİLGİLİ-Erhan TEKTEN/İSTANBUL,(DHA)

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren Mehmet Alan İstanbul'dan son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Mehmet Alan için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Taziyeleri Baba Hacı Murat Alan kabul ederken Alan'ın arkadaşları ve yakınları tabutun başında bekledi. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine taraftarı olduğu Karagümrükspor'un atkısı ve flaması konuldu. Baba Hacı Murat Alan ve dedesi Abdulbaki Alan, cenaze namazının ardından tabut başında bekledi. Dede Alan torunu için gözyaşı döktü.
Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi personeli olan Alan’ın cenazesi kılının cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarlığa götürüldü.

Ankara’daki patlamada ölen ODTÜ’lü genç defnedildi

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)

ANKARA’daki, terör saldırısında yaşamını yitiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ozancan Akkuş, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara Kızılay’da önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş için, öğle vakti Bahaddin Nakıboğlu Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, AK Parti milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Gökdağ, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Garnizon Komutanı Murat Soysal, Akkuş ailesi ile yakınları katıldı.

Baba Mehmet Nuri Akkuş oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Törene katılanların teselli ettiği acılı baba, gül bıraktığı oğlunun tabutu başında terörü lanetledi. Tabut başında güçlükle ayakta duran Akkuş, cenaze namazı sonrasında oğlunun tabutuna sarılarak, ‘ah yavrum ah’ diyerek ağıt yaktı. Anne Senem Akkuş da sinir krizi geçirirken gözyaşı döktü.

Ozancan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada Ozancan’ın arkasından gözyaşı döken yakınları, ‘gitme Ozan’ım’ diyerek cenaze aracını takip etti. 

ODTÜ’lü Ozancan’ın cenazesi törenin ardından Asri Mezarlık’taki aile mezarlığına defnedildi.

Anahtar Kelimeler:
TerörKurbanlarınaVeda
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.