Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

TÜRKİYE’DE İSTATİSTİKLERLE KADIN
banner852

Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan haklarını temel alan, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan bu özel gün Türkiye’de ilk olarak 8 Mart 1921 yılında kutlanmıştır.

EN BAŞARILI KADINLAR

Türkiye nüfusunun yüzde 49,8’ini oluşturan kadınlar iş hayatında oldukça başarılı bir ivme sergilediler. Öyle ki girişimleri ve azimleriyle başarı merdivenlerini hızla tırmanan kadınlar, hiç kuşkusuz Türkiye’nin gelişmesinde ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük role sahiptir. Ajans Press’in kadın hakları ve iş hayatındaki kadınlarla ilgili yaptığı medya araştırmasında çok çarpıcı sonuçlara rastlandı. Ajans Press’in iş hayatında yer alan kadınlara yönelik medya incelemesinde Ekonomist Dergisi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” araştırması dikkat çekti. Araştırmaya göre Türkiye’nin en güçlü kadın CEO’su OMV Türkiye’nin başında yer alan Gülsüm Azeri oldu. Alianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui listede ikinci sırada yer alırken ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise üçüncü oldu. Ajans Press’in kadın haklarına yönelik medya araştırmasında ise 2016 başında beri kadın hakları konulu 6 bin 296 haber yapıldığı tespit edildi. 2014 yılında medyaya 3 bin 907 haber yansırken, 2015 yılında 6 bin 115 haber yansıması oldu. Medyaya kadın hakları ile ilgili yansıyan haberlerin her sene artması, medyanın kadın haklarına verdiği önemin bir göstergesi sayıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876