Öne Çıkanlar Bafra Ovası 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Valilik 'Çıplak teröristler' ile ilgili açıklama yaptı
DİYARBAKIR Valiliği, Sur İlçesi'nden tahliye edilenlerin üzerlerindeki elbiselerin çıkarılmasının canlı bomba, bombalı tuzak, intihar eylemi gibi olumsuz durumları karşı güvenlik güçlerinin aldığı önlem olduğunu açıklarken, fotoğraflarının izinsiz çekilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü merkez Sur İlçesi'nde dün akşam saatlerinde 14 kişinin tahliye edilmeleri sırasında erkeklerin üzerlerinin çıplak halde çekilmiş fotoğrafları sosyal medya ve bazı gazetelerde yer aldı.

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:"7 Mart 2016 Pazartesi günü Betvakti 16.00 ile 17.15 saatleri arasında operasyon bölgesinde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliyesi amacıyla güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Oluşturulan güvenlik koridorundan 1 çocuk, 2 bayan ve 11 erkek olmak üzere toplam 14 kişi güvenli bölgeye alınmıştır. Söz konusu tahliyelerin sonucunda sosyal medya ile yazılı ve görsel basında tahliye olan kişilere ait bir takım fotoğraflar yayınlanmıştır. Teslim olan kişilerin üzerlerinin çıkarılması uygulaması, canlı bomba, bombalı tuzak, intihar eylemi vb. olumsuz durumlara karşı güvenlik güçlerimiz tarafından alınmış olan tedbir amaçlı bir uygulama olup, söz konusu çalışma bütün dünyada aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak, teslim olan bir kısım şahıslara ait fotoğrafların izinsiz olarak çekildiği ve paylaşıldığı görülmüştür. Bu durum ile ilgili olarak valiliğimizce bir komisyon oluşturularak hemen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.