Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Vekil Bedri Yaşar, İşsizlik yüzde 10’u aşmış durumda!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ülkenin ekonomik ve siyasi durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada özellikle ekonomiye ilişkin birçok eleştiride bulanan Yaşar: “Meclis kürsüsünden aldığımız bu 3’er, 5’er dakikalık sözlerle ülkenin içinde bulunduğu durumu, yaşadığı çok yönlü sorunları ifade etmeye çalışıyoruz.

Fakat -özellikle iktidar partisinin milletvekillerine söylüyorum- ülkenin içerisinde bulunduğu durum o kadar iç karartıcı ki ne yazık ki bu süreler, bu karanlık tabloyu ifade etmekte yetersiz kalıyor.” dedi.

İşsizlik, AK Parti iktidarından sonra yüzde 10’u aşmış durumda!

İşsizlik oranının 2000 yılında 6.1, 2001 yılında yani kriz yılına ise yüzde 8.4 olduğunu ifade eden Samsun Milletvekili, işsizliğin AK Parti iktidarından sonra yüzde 10’u aştığını ifade etti.

İplik fabrikalarının kapandığına, pamuk ekiminin durduğuna şahit olduk.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kasım 2018 işsizlik oranının yüzde 11.6 olduğunu hatırlatan Yaşar: “AK Parti iktidarında işsizliğin artmasının temel nedeni, üretimde kullanılan ara malı ve ham madde ithalatının ve tüketim malı ithalatının önceki dönemlere göre artmasıdır.

2004 ve sonrasında içeride iplik fabrikalarının kapandığına, pamuk ekiminin durduğuna şahit olduk.” dedi.

İşsizliğin artmasından daha önemli bir sorun; eğitimsiz ve işsiz gençlerin artması!!!

İşsizliğin artmasından daha önemli bir sorun olduğunu bunun da eğitimsiz ve işsiz gençlerin artması olduğunu belirten İYİ Partili Milletvekili: “Kasım ayında, gençler arasında ne eğitimde ne de istihdamda olanların oranı yüzde 24.7 olarak saptanmıştır. Fiili olarak üç gençten birisi işsizdir ve eğitim almamıştır. Bir de bu noktada Suriyeliler konusu da var tabi!

3.5 milyon Suriyeli tüm sosyal dengeleri bozdu. Kayıt dışı çalışanlar sayısı da arttı.

Bu durum, uygulanan, uyarılara rağmen bir türlü uygulamaktan vazgeçilmeyen yanlış politikalarını sonucudur.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.