Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Yargıtay'dan FLAŞ Balyoz kararı
banner852


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına Başsavcıvekili Mehmet Aydın, beraat kararının Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Tümgeneral Behzat Balta, Emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, Emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı, Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Emekli Albay Erdal Akyazan ve Emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç olmak üzere 7 sanık yönünden bozulmasını 9 Haziran'da istemişti. Talebi değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. Nihai kararı ise Yargıtay 16. Ceza Dairesi verecek.

"15 TEMMUZ BİZE BİR DARBENİN NASIL PLALANACAĞINI VE HAYATA GEÇİRİLDİĞİNİ AÇIKÇA GÖSTERDİ"

Son sözü Yargıtay 16. Ceza Mahkemesi'nin söyleyeceğini belirten Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Balyoz Harekat Planı'nın sahteliği tespit edildikten sonra, ortada bir darbe planı kalmadığına göre Çetin Doğan ve diğer 6 kişi hakkındaki beraat kararının bozulması mümkün değil. Yüzlerce subayın katıldığı seminerde bir darbe teşebbüsünün konuşulduğu ve yargılananların suç için anlaştığı isnadı da hayal ürünü bir iddianın ikinci perdesi olacaktır. İlker Başbuğ'un tanık olarak dinlendiği duruşmada seminerin teamüllere uygun olarak yapıldığı yönündeki açıklamaları ve Mehmet Daysal başkanlığındaki bilirkişi heyetinin seminerde darbe teşebbüsünün planlandığına dair bir bulgu olmadığına dair raporu göz önüne alındığında İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararının Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanacağı kanaatindeyim. 15 Temmuz darbe teşebbüsü bize bir darbenin nasıl planlanacağını ve hayata geçirildiğini açıkça gösterdi. FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen bu darbenin hazırlığı Balyoz Davası gibi kumpas yargılama süreçleriyle yapıldı. Bugün kamu vicdanında tartışma konusu olan bu kumpas davaları kurgulayanlardan hesap sorulması gerekirken, bu davaların mağdurlarının yeniden gündeme taşınması ancak ve ancak FETÖ/PDY'nin propagandasına hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kapatılan Özel Yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 236 mahkumiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşmişti. Bu karar üzerine Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru neticesinde yargılanan askerlerin adil yargılanma hakkının ihlal edildiği kararı çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı üzerine İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti. Ancak savcılık 7 sanık yönünden kararın bozulmasını istemişti.  

Anahtar Kelimeler:
IstanbulBalyoz Kararı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876