Öne Çıkanlar Dayandı futbolcu Aşkın Yeter
banner798

Yaz okuluyla gençliği geleceğe hazırlıyorlar


TÜGVA Samsun İl Temsilciliği'nin açtığı yaz okuluna katılan 11 ile 18 yaşları arasındaki 150 öğrenciye ahlaki, tarihi ve kültürel konularda eğitim veriliyor. Yaz okuluyla ilgili açıklama yapan TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, açılan kayıtlara yoğun bir başvuru geldiğini belirterek, "11 ile 18 yaşları arasında erkek öğrencilere yönelik açılan yaz okulumuza 520 başvurudan ancak 150 öğrencinin kaydını yapabildik. Atakum Belediyesi ve Atakum Gençlik Merkezi'nin de katkılarıyla düzenlenen yaz okulumuzda 150 öğrencimiz, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladı. Yine öğrencilere, siyer-i nebi ve tefsir sohbetlerinde eğitimler verildi. Burada yaz ayını verimli geçirecek öğrenciler, inşallah ülkenin geleceğinde rol aldıklarında bugünkü eğitimleri ışığında çalışma yapacaklar" dedi.

Yaz Okulu etkinliklerine katılan öğrencilere çeşitli hediyer de verildiğini söyleyen Hakan Durmuşoğlu, "2 hafta içerisinde Kur'an-ı Kerim'e geçen çocuklara bisiklet hediye ettik. 20 Haziran'da başlayan yaz okulumuz 24 Temmuz'da sona erecek. Yaz boyunca, Kur'an-ı Kerim dersleri, Peygamber Efendimiz hayatı, itikat, ibadet ve ahlak konuları işlenirken, futbol, okçuluk, bilgi yarışması, vapur gezisi, film gösterimi, yüzme, play station, binicilik, bowling, kültürel gezi ve seminerler de gerçekleştiriliyor. Çocuklar hem dinini öğreniyor hem de gelecekte kendilerine ışık tutacak sporları öğrenme imkanı buluyor" diye konuştu.

Hakan Durmuşoğlu, TÜGVA olarak yürüttükleri projeye destek veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı'ya teşekkür ederek, "Yaz okulu projemizi ilk açtığımızda sayın İshak Taşcı gereken desteği vereceğini ve gelecek nesiller adına önemli bir hizmet olacağını söyledi. Bizlere her konuda destek olan İshak Taşcı'ya teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu ortak projeyle inşallah gelecekte bu ülkeyi güzel günler bekleyecek" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da projeye verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür eden Hakan Durmuşoğlu, "Sayın bakanımız Samsun için büyük kazanım. Yaz okulu projemizde bakanımızın talimatlarıyla çocuklara pek çok eğitim imkanı sunuldu. Okçuluktan, yüzmeye kadar pek çok spor sahasında çocuklarımız eğitimler alıyor. Gençliğe verdiği önemden dolayı Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a Samsunlu gençler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.







Anahtar Kelimeler:
SamsunYaz Okulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.