Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Zulüm gören Müslümanlar için namaz kılıp, dua ettiler

AGD üyeleri, sabah saatlerinde Ayasofya Meydanı'nda buluştu. "Unutma onlar da üşüyor" sloganıyla yapılan çağrı üzerine çok sayıda kişi de saat 05.30'da buraya geldi. Sabah namazı öncesi, teheccüd namazı kılan kalabalık tüm dünyada zulüm gören müslümanlar için dua etti. Zaman zaman çeşitli sloganlar atılırken çevik kuvvet polisinin de Ayasofya Meydan'ında önlem aldığı görüldü.

"BİZ ANCAK DUA EDEBİLİR, İÇİMİZDE SIZIYI HİSSEDEBİLİRİZ"


Basın açıklaması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "Malumunuz 2011 Mart'ından itibaren Suriye'de bir iç savaş başlatıldı. Altıncı yıla gelmiş bulunuyoruz. Bu süre içersinde Suriye'de yüzbinlerce insan katledilmiş, milyonlarca aile ve yuva dağıtılmış insanlar perişan edilmiştir. Bununla birlikte bütün bu bölgedeki islam şehirleri tarumar edilmiştir. Hastaneler, okullar evler, binalar, camiler, medreseler bütün islamın göstergesi olan müesseseler yerle bir edilmiştir. Sadece Suriye'de değil, Arakan'da da aynı şekilde binlerce müslüman kardeşimiz canlı canlı yakılmıştır. Irak'ta milyonlarca insan katledilmiştir. Libya'da da aynı şekilde 2001'deki ikiz kulelerin vurulmasını bahane eden Amerika , bu bölgelere Afganistan'la başlayarak bütün müslüman ülkeleri adete işgal etmiştir. Kardeşlerim elbetteki biz halkız. Bizim elimizde yetki yok. Biz ancak dua edebilir, içimizde sızıyı hissedebiliriz. Bu gece vaktinde, teheccüd vaktinde burada bu kışta toplanarak Allah'a secde edip, dua edip bu kardeşlerimizin kurtulmasını istemek gibi bir duruş ortaya koyabiliriz. Ancak buna gücümüz yeter. Şunu bilmeniz lazım ki kardeşlerim, islam birliğini kurmadan ve onun çekirdiği olan D-8 işletilmeden islam ülkelerindeki hiç bir zulum ortadan kalkmayacaktır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.