banner797

Küçüklügümde Babam bizleri  hep Alaçam\'a,Geyik Kosan\'a, gümonoz ve Mal Gölüne götürürdü.Çocuklugum hep bu yerlerde geçerdi,simdi ise çalisiyoruz ve güncel hayattin sikintisindan kurtulan bizler her firsatta kendimizi rahatlatmak adina farkli yerlere yönlene biliyoruz.Eskilere götürebilecek yerleri artik çok fazla arar olduk.Bu günlerde bildiginiz gibi havalar bir hayli sicak hafta sonunu geçirmek isteyenlere ben bu yazimda diyorum yaz aylarinda size tavsiyem Alaçam\'i unutmayalim neden mi?

 

Alaçam....Dogal güzelliklerini bence kaybetmemis insanlari hala cana sicak disardan gelen biri oldugunda yabanci oldugunu hemen hemen herkes anlaya biliyor.Birde Alaçam\'in sokaklarinda hala arnavut kaldirimi diye hitap edilen parça taslari var,Meydani,Bafra Caddesi hala orda duruyor....Ya Yüce Büyük Önder Atatürk Heykeli O büyük heykel Bütün Heybeti ile gelenlere hos geldiniz dercesine selamliyor...Parklarda sokak baslarinda yaz aylarinda ellerinde gitar çalan gençler sanki disardan gelenlere hos geldiniz diyor...

 

Genel olarak benim gözlemlerim arasinda Insan oglunun az oldugu yerler bence her zaman gezilmeye deger  yanliz,Bafra\'dakiler Engiz, Atakum ve Samsun\'a ve Samsun\'dakiler genellikle Ayni Sekilde Atakum,Engiz ve Bafra\'ya... Sanki Alaçam burada unutuluyormus gibi geliyor.Bence ilk önce gidilecek yer varsa oda Alaçam sunu da biliyorum bu yazimda benden daha iyi Alaçam\'i taniyanlar vardir.Onlar çok çok iyi biliyorlar Alaçam\'in ne kadar güzel oldugunu...

 

Ben buradan okurlarima sesleniyorum Hafta sonu eger gezmek istiyorsaniz bence ailenizle Alaçam\'a gidiniz.Sakin Kalabalik olmayan güzel piknik alanlarinda iyi vakit geçireceksiniz...Simdiden sizlere iyi hafta sonu diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876