banner797
Taze meyve ve sebzelerle beslenenlerde kanserin % 50 oranında daha az görüldüğü bilimsel bir gerçektir. Pankreas kanserinin artması da yine beslenmeyle ilgilidir. İsveç’te Karolinska Institute (Enstitütsü) 1997-2005 arası, 8 yılda 80 bin kişinin yediği gıdaları takip etti. Bu gözlem sırasında 131 kişi pankreas kanseri oldu. Bu kişiler suni tatlandırıcılı gazozlu-kolalı içkilerden en azından günde iki defa (kutu/şişe) içen grubun içindeydiler.
Vücuda çok fazla gelen yapay tatlandırıcılarla savaşmak için fazla insülin salgılayan pankreas yorgun düşmektedir.

Vücudumuzun her yanını saran toksinlerle de bağışıklık sistemimiz zayıf düşmektedir. Şişmanlamamak için alınan bu tip tatlandırıcılar, karbonhidrat (şeker) birikimine yol açmakta, böylece şişmanlamaya yol açmakta, yağlar özellikle kalça ve basenlerde toplanmaktadır. Kilo almaktan, şeker hastalıkları ve kansere kadar uzanan birçok hastalığın tetiklenmesine yol açmaktadır.

Genel rutin muayeneler Check-up dışında yaşamınızı mümkün olduğu ölçüde doktor ve ilaçlardan uzak tutmaya çalışacaksınız. Ülkenin güvenilir doktorlarından olup benimde bir televizyon programına çıktığım Prof Rasim Küçük usta’nın bir kitabının adı ’ Bir Adam Doktora Gitmiş Gidiş O Gidiş’ idi.

Mümkün olduğu kadar GDO’lu ürünlerden uzak durun. Peki GDO’lu ürünü nasıl anlayacağız. Bunu anlamak ancak gelişmiş labortuar deneyi sonucunda olur. Fakat dünyada çoğunlukla Mısır, Soya,dolayısıyla soya lesitininden uzak durun. Bunların yüzlerce türevi (Fruktoz, glikoz,soya,soya unu,soya lesitini..vb)  işlenmiş paketlenmiş gıdada bulunur. O zaman işlenmiş gıdalardan da uzak durun.

Mahalli pazarlardan alışveriş yapın. Gazozlu, suni olarak tatlandırılmış(Fruktoz, Aspartam..vb) içeceklerden uzak durun. Özellikle her türlü diyet yiyecek ve içekten uzak durun. Sıfır kalorili diye sunulan gıdaların içinde çok bulunan suni tatlandırıcılar Aspartam ve Sakkarin insan sağlığı için tehlikeli. Sağlığıma dikkat ediyorum diye işlenmiş diyet gıda tükettiğinizde sağlığınızla oynuyorsunuz demektir. Sade soda, su, ayran öncelikle seçiminiz olsun. Şişede,kutuda  %100 meyve suyu ifadelerine fazla inanmayın.

Beyaz ekmeği sofranızdan kaldırın. Kepekli ve çavdar denilen ekmeklerde de % 85 beyaz un vardır. Kepekli veya çavdar yiyoruz diye yine beyaz unlu ekmek yiyorsunuz. Tam buğday unu ekmek yiyin. Mümkünse ekmeğini evde mayasız olarak yapın. Ekşi maya yapmak zor hazır mayalar sağlığa zararlı. Haftada en az bir iki kere çıplak ayakla toprağa basıp vücutta birikmiş olan negatif enerjiyi atın.

Günde 30 dakika tempolu yürümek kolestrol, şeker, tansiyon, sindirim sistemi, kalp dahil insan sağlığı için birçok hastalığın önlenmesi için bulunmaz bir doğal ilaçtır. Çok oturduğunuz zaman muhakak 5-10 dakika evde gezinin. Yerinden kalmadan 2 saat oturanlardan kan numunesi alınmış  bir de  iki saat otururken yarım saatte bir beş dakika evde dolaşanlardan kan numunesi alınmış. Sağlıklı veriler açısından 2 saat içinde arada bir kalkıp yürüyenlerin kan verileri diğerlerine göre çok iyi çıkmış. Bir spor seçim kendinize yaşınıza uygun düzenli spor yapın (Benim yaptığım gibi 60 yaşında halı sahada futbol oynamayın)

Tuzu söylemeye gerek yok. Restaurantlarda yemekler lezzetli olsun diye çok tuz koyuyorlar. Siz restaurantta bir öğün yemek yediğinizde günlük alacağınız tuzu limitini almış oluyorsunuz. Hatta bazı restaurantlarda aşmış bile olursunuz. Sonradan yediğiniz öğünlerde aldığınız tuz sağlığınıza Zararlı olacak.
Güneşten faydalanın D vitamİni kanseri önler. Deprasyona iyi gelir. ilkbahar mevsiminde tam zamanı bol bol Ebegümeci yiyin. Kronik boğaz iltihapları, diş eti iltihaplarına, bayanların yumurtalık iltihapları başta olmak üzere birçok iltihaba iyi gelir. Ülkenin her yerinde yetişir. Günde bir elma ilaç yerine geçer. Artık herkesin oturmadan hareketsizlikten ayağı şişiyor. Çıplak ayak altına hafif ısıtılmış lahana yaprağı koyun bezle sarın, şişi alır. Yara bere eziklerle de iyi gelir.
Evdeki şampuanlarınızı atın doğal kokusuz sabun kullanın. Teflon tavalarınızı, mikrodalga fırınlarınızı artık kullanmayın. Cep telefonlarınızla da  muhakkak kulaklıkla konuşun. Her gün hayatından ve her şeyden şikayet edenlerden uzak durun.


1 Dr. Russel Blaylock, Natural Strategies For Cancer Patients, (New York: Kensington Publ. 2003) s.2
 Susanna C. Larsson –Leif Bergkvist- Alicja Volk, Consumption of sugar and sugar- sweetened foods and the risk of pancreatic cancer in a prospective study, The American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 84, No.5, Kasım 2006, s. 1171-1176
3 www.aspartamecom
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.