banner867
 Adolf Hitler (1889-1945)  Bir gecede nasıl olmuştu da en seçkin askerlerden oluşan SA (Sturm Abteilung) biriliğini diğer bir askeri birliği yollayarak Uzun Bıçaklar Gecesi adı verilen gecede makineli tüfeklerle katlettirmişti.  Bu olay bizim 1826 da Yeniçeri’lerin katledilmesi olan Vaka-i Hayriye(Hayırlı Olay)denilen katliama benziyordu fakat nedenleri çok farklıydı.  Bu olayın arkasında yatan gerçek neden  tarihte hep soru işareti olarak kaldı. Fakat biz Hitler’in özel yaşamına biraz baktığımızda ve SA Birliğinin komutanı ile alayın belli bir birliğindeki  askerlerle Hitlerin cinsel eğilimlerini ortaya çıkardığımızda karşımıza çok değişik bir fotoğraf çıktığını görürüz. 
Bu olayın birkaç yönü vardı. Nazi Partisi içinde SA  birlikleri  komutanı Ernst Röhm’ün kazandığı güç Hitler , Himmler başta olmak üzere birçok kişiyi tedirgin ediyordu. SS’lerin komutanı Himmler SS’lerin diğer yüksek rütbeli subayı  Reinhard  Heidrich’e  Röhm aleyhtarı bir dosya hazırlamasını emretti. Röhm Sosyalist fikirlerinden dolayı Alman sanayiciler tarafından da pek sevilmiyordu. Ayrıca özel hayatından dolayı Röhm’ün açıkları çoktu. Röhm’de Hitler’i gençliğinden beri tanıyor ve açıklarını çok iyi biliyordu.  Hitler, Röhm ve Himmler’in ortak yanları ırkçı, acımasız olmaları yanında Homoseksüel olmaları idi. 

 Hitler’in Eşcinsel Gençliği 

Hitler 16 yaşında okulu bıraktı. Bırakır bırakmaz 1905 yılında  Viyana’ya taşındı. Burada Kendinden birkaç yaş büyük August Kubizek ile tanıştı. İkisinin de  homoseksüel  eğilimleri olduğundan  Viyana’da Hitler ve Kubizek uzun süre beraber aşk hayatı  yaşadılar.  Hitler Kubizek’ e bağlı olmasına karşın Kubizek’in zaman zaman  başka erkeklerle olması Hitler’i çok kıskandırıyordu.   
Kubizek’le ilişkisine son verip 1913 ‘de Munih şehrine geldiğinde yanında diğer genç sevgilisi El Dorado vardı. 

1914 yılında Bavyera ‘da orduya katıldı. I. Dünya Savaşı süresince bir müddet savaş hatları gerisinde posta habercisi olarak görev aldığından bu müddet sürecinde  oldukça rahattı ve  askerde tanıştığı ve bu konuda oldukça tanınmış eşcinsel  Ernst Schmidt (Schmidl) ile oldukça uzun süre beraber olma fırsatını yakaladı.  Alman avukat Erich Eberneier  Hitler’in askeri kayıtlarını araştırarak onun  I. Dünya Savaşında  bir kaç kere oldukça büyük cesaret örneği göstermesine rağmen bu homoseksüel ilişkilerinden dolayı  hakkı olmasına hak ettiği rütbeye yükseltilmedi  ortaya çıkartmıştı.

Hitler Almanya’da  devamlı sevgililerinin yanında fırsatını buldukça genç  erkelerle de düşüp kalkıyordu. Münih Emniyeti arşivlerinde  18-20 yaş arasında Joseph, Michael, Franz adlı gençlerin yazılı itiraflarıyla değişik tarihlerde Hitler’le cinsel ilişkiye girdikleri konusunda kayıtlar bulundu.  Hitler’in önündeki engellerin kaldırılıp yükselmesi sonradan tanıştığı oldukça etkili pozisyonlarda bulunan aynı zamanda Homoseksüel olan Ernst Roehm(Röhm) ve Dietrich Eckart sayesinde oldu.

Hitler’i Hitler Yapan Eşcinsel Dostları 

I.Dünya Savaşından sonra o dönem rütbesi yüzbaşı olan Ernst Roehm ile tanıştı. Orduda eşcinsel  erler ve subaylar bir şekilde birbirlerini tanıyorlar eşcinsel subaylar  eşcinsel askerleri kolluyordu. Ernst öyle sıradan bir subay değildi. Hem askeri personel dairesinde önemli bir görevde hem de ordunun gizli ödenek fonunu yönetenlerden biriydi. Aynı zamanda askeri istihbaratın Almanya’daki siyasi partiler bölümüne bakıp partilerin işleyişi ve iyeleri hakkında bilgilere sahipti. Politikanın işleyişini ve gizliliklerini de iyi biliyordu. Ernest Roehm  Hitler’e Alman İşçi Partisi hakkında bilgi toplama konusunda görevlendirdi. Bu arada  Roehm Hitler’i politik taktikler ve propaganda konularında eğitiyordu. Roehm aynı zamanda ırkçı, anti komunist ve şiddetli bir Yahudi düşmanıydı. Bu konulara yatkın olan Hitleri daha da radikal olmasında büyük etkisi oldu. 

Hitlerin geleceğine yön veren diğer  kişi  gazeteci, oyun yazarı faşit ideolojinin anti semitizm’in kısaca Yahudi düşmanlığının ideologlarından diğer eşcinsel  Dietrich Eckart oldu.  Hitler’den 21 yaş büyük olan Eckart yükse elit çevrelerde oldukça tanınmış ve etkili biriydi. Hitler’i Alman sosyetesiyle, Alman zenginleri ve  ileri gelenleriyle tanıştırdı. Bu iki ırkçı, faşist, Yahudi düşmanı fakat oldukça  etkili iki  eşcinsel ile tanışması hem Hitler’in ideolojik fikirlerinin daha iyi şekillenmesini hem politik kariyerinde kolayca yükselmesinde en büyük neden oldu. Roehm (Röhm) aynı zamanda Nazi Partisi’nin de kurucularındandı
Hitlerin Eva Braun ile evliliği de Amerikan Hollywood eşcinsel aktörlerini homoseksüellerini  kamuoyundan saklamak için yanlarına göstermelik ayarlanmış kız arkadaşlar verilmesi yada mecburi evlilikler yaptırılmasına benziyordu.  Eva  Braun yakın çevresine hep Hitler’in kendisine karşı olan cinsel soğukluğundan yakınmıştı.   

Hitler Eski Eşcinsel Geçmişini Bir Katliamla Nasıl Yok Etti ?   Uzun Bıçaklar Gecesi

Hitler bu iki kişinin büyük desteği ve şansının da yardımıyla Ocak 1933’de % 37 oy alarak iktidarı ele geçirdi. Artık onun homoseksüel geçmişi ve bu yaşamını iyi bilenler onun için tehlike arz ediyorlardı. Bunun başında en güçlü SA  Alayının başında buluna yakın dostu eşcinsel arkadaşı Ernest Roehm idi. 
İki kişi arasında ki güç çekişmesi kaçınılmazdı.  Ernest oldukça korkulan zaman zaman sokaklarda olay yaratan SA birliklerinin kendi komutası altında tam bağımsızlığını istiyordu. Bazı kaynaklar da   Ermnest’in Hitler’i homoseksüel işliklerini açıklamayla tehdit ettiğini söylerler. Ernst SA alayının komutanı olarak SA’nın belli birliklerin içine homoseksüel askerler ve subaylarla doldurulmasına  özellikle göz yummuştu. Bu birliklerdeki eşcinsel ilişkiler açıkça biliniyordu. Hitler bu fırsatı kaçırmadı  ‘Uzun Bıçaklar Gecesi’(Röhm –Putch)denilen ve 30 Haziran 1934 gecesi başlayan katliam 2 Temmuz’a kadar sürdü.
 İlk akşam SA birlikleri  garnizonlarında uyurken Hitler tarafından seçilmiş SS’ler ve Gestapo’nun da katıldığı  silahlı birlikler tarafından yüzlercesi  katliama uğratıldılar. Gazetelerde öldürülenlerin listesinin yayınlanması yasaklandı. Tabi bu birliklerin komutanı Ernest Roehm hemen  yok edilmedi. Hapse atıldı. Bir süre sonra hücresinde eline Browning marka  bir tabanca verilerek intihar etmeye teşvik edildi. Böylece Hitler’in önü açılmış oluyordu.   

Aslında Hitler etrafında hala bazı eşcinsel subaylar bulunuyordu fakat bunların Hitler için bir tehlikesi yoktu. Mesela yine korkulan askeri birlik SS’lerin komutan Heinrich Himmler  Hitler’in yakın dostu  aynı zamanda eşcinseldi. Himmler’in bu yüzden takma ismi ’esmer Emma’ idi. 
Hitler Uzun Bıçaklar Gecesi katliamından sonra çok enteresandır ki homoseksüelleri çok şiddetle cezalandıran kanunlar getirdi. Artık Hitler’in homoseksüelliği konusunda kimse bir şey söylemeye cesaret edemezdi . Eğer Hitler eşcinsel olmayıp çok önemli noktalardaki eşcinsellerle olan ilişkilerinden destek görmemiş olsaydı belki bugün Hitler olmayacaktı. Gerçekten oldukça enteresan.
SS giderek SA’nın yerini aldı. Bir süre sonra SA’nın yerine geçerek tarihin en acımasız polis teşkilatlarından biri oldu. Himmler komutasında SS’ler Yahudilere, Çingenelere, her türlü direniş güçlerine karşı eşi görülmemiş işkence , tecavüz, malların talan edilmesi ve yok etme hareketinin başını çekti. Bu acımasız polis teşkilatı SS’lerden Alman ordusunun subayları bile çok korkar duruma getirilmişti. Bu durum Alman ordusunu olumsuz etkiledi. 
SS’ler bir polis teşkilatı yerine bir ordunun üzerinde bir güç gibi  de hareket ediyorlardı.1933’den itibaren Waffen SS adıyla asker görevi görecek ağır silahlarla donatılmış bir SS grubu kurulmuştu. 
Faşist,despotik örgütlenmelerde ordunun karşına çıkartılan SS tipi polis teşkilatları kurmaya yeltenmek polis devleti  oluşumunun habercisi olduğu gibi ülkeyi de önüne geçilmez kaosa sürükleyececek nedenlerden biri olur. Tarihi iyi okuyup iyi değerlendirerek tarih den dersler çıkarmak 
Bugün yapacağımız büyük yanlışlıkları önlemeye yardımcı olur. 


Uzun Bıçaklar Gecesi Katliamının Yeniçeri Katliamı İle Benzerliği Varmıy dı ?

Bu katliamı bizim 1826 Yeniçeri katliamıyla alakası olmasa da cinsellik bakımdan ters açıdan bezerliği var. Yeniçerilere 16 yüzyılın ortasına kadar evlilik yasaktı. Bu yüzden yeniçeriler arasında oğlancılık çok yaygındı. Genç parlak çocuklar her zaman Yeniçeri zorbalarının tecavüzleriyle karşı karşıya kalması mümkündü. Halk da sulatan da Yeniçerilerin anarşi ve zorbalıklarından bıkmıştı.
 Reşat Ekrem Koçu’nun anlattığına göre; Yeniçeri ortaları kendi ortalarındaki parlak bir oğlanın başka Yeniçeri ortasına gittiği için olayı namus meselesi yapmışlar birbirleri ile savaşa tutuşmuşlar çok kan akmıştı.
Yeniçerilerin destur tanımaz azgınlarının her birinin yanında oğlanı vardı. Bunlarla geceleri çarşı hamamların göbek taşının altındaki külhanları sıcak olduğundan oğlanlarıyla burada beraber olup geceyi geçirirlerdi. ‘Külhanbeyi’ lafı buradan gelmedir.
Osmanlı saraylarında parlak sakalı çıkmamış iç oğlanlarının bazılarının kız gibi saçları uzatılırdı. Bunlar dışarı çıktığında Yeniçeriler tarafından tecavüze uğramasın diye bunlar kadın gibi ferace giydirilirdi. Bunlara civelek denirdi. ‘Civelek’ lafı buradan gelir. Peki bunlar neden böyle kız gibi yetiştirilirlerdi. Onu bana sormayın ulu sultanlarını çok seven  Osmanlı uzmanlarına sorun. Onlar bilir.
Osmanlının ilk yıllarında yarı çıplak koyun postu sarıp gezen Kalenderi dervişleri kulaklarına demir küpe takar başlarını kazıtır, bazıları da erkeklik organlarına halka takar gezerdi. Bunlar kadınlarla olan ilişkiyi yasaklarlar birbirleriyle eşcinsel ilişkide bulunurlardı. Bazen bazıları kadınlarla ilişkide bulunduklarında yakalandıklarında ceza olarak kulaklarındaki demir küpe çekip çıkartılır, kulakları kesik kalırdı. ‘Kulağı kesik ‘ deyimi de buradan gelir. ‘Muhallebi çocuğu’ deyiminin de böyle bir ilişkisi var fakat bu fazla açık kaçar bunu burada anlatmayalım. Civeleklerle  bağlantılı bir şey.  
Antik çağ Yunanistan’da Homoseksüel diye bir terim yoktu. Çünkü eşcinsel ilişki o kadar yaygın ve normal kabul ediliyordu ki bunu normal cinsel ilişkiden ayrı tutacak bir terminoloji geliştirmeye ihtiyaç görmemişlerdi.   Platon en büyük sevgi bir erkeğin diğer erkeğe duyduğu sevgi der.
Büyük İskender’de bu kültürde yetiştiğinden seferdeyken subayları generalleri ile yatıp kalkardı.
Roma’da Sezar için Sezar’ın kılıcının her iki ucu da çok keskindir diye bir laf vardı. Sezar bir gece generallerinden biriyle diğer gecede onların hanımlarından biriyle yatıp kalkardı. 
Hitler’in homoseksüelliğinden nerelere geldik. 
 Büyük İskender gibi Sezar gibi özellikle hepsinin üstünde Hitler gibi dünyaya hakim olmaya çalışan ve  bu amaçla dünya da  erkek şövenizmi, kabadayılığı ve acımasızlığının en kanlı şeklini sergileyen  adamların  aynı zamanda feminen özellikler göstermeleri tarihin garip cilvelerinden biridir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876