banner797

Gene bir kışı daha geride bıraktık, Mart ayı soğuk yüzünü gösterse de Nisan ayının gelmesi ile ilkbahar sıcak yüzünü gösteriyor. Park ve bahçeler çocuk sesleri, kuşlar ve ebe beyinlerle şimdiden dolmaya başladı. Hatta cumartesi ve Pazar günleri de piknik alanlarında piknik yapan aileler şimdiden yerlerini almaya başladı. Mangallar, açık havada spor yapanlar ve bir doğanın vermiş olduğu güzellikleri ellerinden geldiği kadar kullanmaya çalışanlar yeşilliklerde yerlerini aldı.

Bana göre ise Nisan ayının en güzel tarafı “TOPRAK KOSKUSU” havalar bu ayda ısınmaya başlıyor ve Halk arasında bilinen, birinci cemre(19–20 Şubat), ikinci cemre(26–27 Şubat) ve son rötuş olarak üçüncü cemre(5–6 Mart)  toprağa düşer… Yani Kuruyan toprağa yağmurun Nisan ayında yağması sonucunda hafif nemli çimen ile karışık o mis kokulu koku… İnsanı adeta mest ediyor… Ve ilkbahar ile birlikte insanın yaşadığı cevrede değişiklikler yaşanırken insan içini saran hızlı kan dolaşımları hızla artıyor. Sabah yataktan kalktığınızda evinizin penceresini ve kapınızı açtığınızda eve mevsimin ilk hareketlilikleri size koku yoğunluğu içinde evinizin içinde yerini alıyor.

Artık teknolojinin de ilerlemesi ile yeni bir yaz dönemine 2010 yılının en güzel günlerine yelken açmış bulunuyoruz. Günler öyle bir gelip geçiyor ki insan hangi ayın nasıl ne derece güzel olduğunun farkına varamıyor. Tam vardığında saniyeler, saatler, günler, haftalar, aylar ve yıllar çok çabuk geçmiş oluyor. İnsan yaşadığı zamanın değerinin farkına varamıyor. Umarım bu ilkbahar ve yaz aylarının tadını istediğiniz gibi çıkara bilirsiniz… Her zamanınızı Umutlu, Mutlu ve Hayattan zevk alarak yaşamanız dileği ile dostça kalın… Sevgilerimle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.