banner797
Israil –Filistin sorunun yarattigi aci gerçegin en kisa izahi
 
Israil Devleti kurulmadan 30 yil önce 1917 yilinda Yahudiler Filistin topraklarinin % 2.5’na sahiptiler. 1947-48 de Israil resmen kuruldugun da Filistin topraklarinin birden % 56’sina sahip oldular.   1948-1967 yillari arasinda özellikle 6 gün süren 1967 savasi ve baski, kanunsuz istilalar yoluyla bu topraklarin % 78’ne sahip oldular. 1995 yilina gelindiginde Filistin bölgelerinde kanunsuz sekilde Yahudi yerlesimleriyle bu orani % 90’a çikardilar.
Son yillarda 300 binden fazla Yahudi resmen Filistin’e ait topraklarda yerlesmis ve buralarin kendilerine ait oldugunu iddia etmektedirler. Bu anlattiklarimizi renkli haritalar üzerinde çok daha açik bir sekilde 5. Mayis 2006 tarihli London Times gazetesi’nde Norman Finkelstein imzasiyla Truth in mapping adiyla görebilirsiniz.
Bu yapilanlar basta 4. Cenova Anlasmasi olmak üzere bütün uluslararasi anlasmalari ve insan haklarini resmen ihlal etmek demektir. 50 yildan fazla süren bu kanunsuzluga Islam ülkeleri ve demokrasinin yilmaz savunucusu Amerika ve Bati ülkeleri resmen seyirci kalmaktadir. Bu Israil’i daha da cesaretlendirmekte Gazze istilasina kadar uzanan haksizlik ve katliam zincirine neden olmaktadir. Is isten geçtikten sonra olaylara seyirci kalma ve dökülen gözyaslari, Amerika destekli  Israil karsisindaki insanligin karsi karsiya kaldigi acizliginin sonucudur.
 Israil’in bu haksiz eylemleri karsisinda cesur ve yilmaz bir savas veren Yahudi kökenli Amerikali akademisyen Prof. Norman Finkelstein’e göre {Christopher Brown, Interview With Prof.  N. Finkelstein, The Electronic Intifada, 25.05.2006} Filistin bagimsizligi gibi Israil’e karsi sert mücadele verenlerin veya bu konudaki süphelilerin bile yakalandiklarinda onlardan bilgi almak için bu kisilere belli oranda iskence yapilmasina müsaade eden dünyadaki tek ülke Israil’dir. Yine Israil 1999 yilina kadar resmi görevliler tarafindan süphelilere gerektiginde iskence yapilmasini resmen onaylayan dünyadaki tek ülkeydi. 1999 bu yasagin tam olarak uygulandigini kimse iddia edemez. Kanunsuzluk, haksizlik kaosu, siddet de sideti dogurmaktadir. Hamasi nutuklar atmak, beddua okumak ve Allah yardimcimiz olsun diye isi geçistirmek mümkün degildir
Finkelstein, Yahudi olmasina ragmen bu haksizliklari çekinmeden dile getiren ender aydinlardan biridir. Finkelstein Mayis, 2008’de Tel Aviv’in Ben Gurion havalanindan Israil’e girmeniz yasak diye geri çevrilir. Dogru söyleyenler dokuz köyden kovulmaktadirlar.
Iste Israil Filistin sorununun  aci gerçeginin bir özeti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876