banner798
 1930 Bafra sporun bugün yapılan seçimli kongresinin ilk toplantısında çoğunluk sağlanmadı. İkinci toplantı 23. Haziran Cumartesi günü yapılacak. Kısacası kayyuma bir adım kaldı.

15 gün evvel kongre kararı alındı. Ama şu ana kadar kamuoyu çok sessiz. 1930 Bafra spor sanki kimsenin umurunda değil. Demek ki kulüp Bafra’ya mal olmamış. Şu ana kadar açıkça kimse ortaya çıkıp ben başkan adayıyım. Yönetimimde şu kişiler var. Projelerim ise şunlardır. Altyapıda şunları planlıyorum. Transfer politikam ve yönetim anlayışımız şu şekilde olacak. Gelir getirici şu çalışmaları yapacağız. Biz yönetim olarak şu kadar maddi destek yapacağız. Şu noktalarda israf var biz bunları gidereceğiz ve bütçemiz de şu olacak demedi. Kongre üyeleri ile toplantı yapmadı. Basına da açıklamaları yapmadı.
Herkes belediyenin kasasına göre kıyıda köşede 1930 Bafra spor üzerine hesaplar yapmaktadır. Versin belediye 1.000.000 TL ( bir trilyon) aynı yardımıyla bu da 1.250.000 TL olur biz başkanlık yapalım anlayışı artık yıkılmalıdır. Belediye başkanı da kabiliyet ve kapasiteye bakmadan, futbol bilgisi nedir ne değildir diye düşünmeden, plan ve projeleri var mı yok mu diye incelemeden, yol haritalarını görmeden şu başkan olsun, şu yönetimde bulunsun deme noktasından vazgeçmelidir. Takımın forma rengini dahi bilmeyen, stada gelip hayatlarında takımımızın maçını hiç seyretmemiş yöneticiler atayıp başarı beklemekte hayaldir. Bu insanlar iyi niyetli ve dürüst olabilirler, bu futbol yöneticiliğinde yetmez. Bu meziyetlerin yanında yöneticilik meziyeti ve futbol bilgisi de olması gerekir.
Belediye başkanımız sporu ve gençleri seviyor, alt yapıdan üst yapıya kadar sporla ilgileniyor ve destekliyor. Ama döneminde çok para harcandı. Bu böyle gitmez. Zihni Başkan da bu gidişe artık izin vermez. Ama takımın üzerinden elini tamamen çekmesi de bizce doğru olmaz. Çünkü Spor yapılması da şehirler için bir ihtiyaçtır. Doğru projelere destek olmakta Belediyelerin görevleri arasındadır. Ama belediyenin ve kulübün parasını kendi parasından aziz bilecek bir anlayış şarttır. Belediye parası ile har vurup harman savurmakla, bol keseden transferlerle ve harcamalarla, akıldan, bilgiden, alt yapıyı organize etmekten uzak, kurumsallaşma ve tesisleşmeyi yok sayarak günü birlik kararlarla bu işler olmaz. Hem belediyenin hem de kulübün kısa orta ve uzun vadeli planları, projeleri ve hedefleri olmalıdır. Bunlar göstermelik değil, yazılı olmalı ve uygulamaya koyulmalıdır.
Belediye Başkanımız çare ve proje istiyorsa bizleri çağırabilir. Ekibimizle birlikte kendisine A’dan Z’ye bir proje sunabiliriz. Bafra da futbolun önünü açar ve israfa da son veririz. Belediyemize yılda 500.000 TL( beş yüz milyar) tasarruf sağlarız. Başarı mı? O da olur. Ama sağlam adımlarla olur kalıcı olur. Bakın biz bir yol açıyoruz. Şu ana kadar olması gerekeni yine biz yapıyoruz. Kimin ne projesi ve çaresi varsa ortaya çıksın ve anlatsın. Biz varız desin. 
Belediye başkanımız bu projelerimizi dinlemek istemezse yapacağı şey ya yine trilyonları harcayıp bir yılı daha kaybetmek ya da ben daha yokum diyerek kendi döneminde takım düşmüş ve kayyuma teslim edilmiş bir başkan olarak tarihe geçmektir. Hep siyah ya da beyaz kararlar olmaz. Ara renk olan gri kararlarda hayatın içinde vardır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.