Öne Çıkanlar Dayandı futbolcu Aşkın Yeter
banner797

Samsunlu Şair Ve Yazarlar Koronadan Etkilendi !

Samsunlu Şair Ve Yazarlar Koronadan Etkilendi !

Bafralı, Ondokumayıslı ve Samsunlu şair ve yazarlar; Korona virüs salgını ve yaşanan pandemi nedeniyle, yeni piyasaya çıkan kitaplarını yetrince tanıtmamaktan ve satışların eski gücünden uzakta olduğunu söylediler.

Bafralı şairlerden; Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve Birfani mahlasıyla şiirler yazan, aslen Alaçamlı ancak Bafra' da ikâmet eden, emekli öğretmen Mehmet Alan, aslen Artvinli olup, Samsun Ondokuzmayıs ilçesinde doğan ve hâlen burada ikâmet eden; Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ve Samsun Ayvacık doğumlu olup, aslen Bafralı ve hâlen Samsun Atakum Türkiş' te ikâmet eden şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN, yeni kitaparı ve satışında yaşanılan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundular.

Halk Şairi Mehmet ALAN: " Edebiyat dünyamıza bugüne kadar 6 kitap kazandırdım. Son kitabımın adı Bafra' da yayınlanan" Vatan Bizim,Bayrak Bizim" olup, yaşadığımız korona virüsü ve ardından yaşanan pandemi dönemi nedeniyle; kitaplarımız geniş bir okuyucu kitlesine ulaşamadı.

İnşalah bu zor süreci başarıyla atlatrız da bizler de şair ve yazarlar olarak, okurlarımızla eskiden olduğu gibi tekrar buluşuruz."

Halk Şairi Alaeddin DURSUN :" Ben de şair arkadaşım sayın Mehmet Alan gibi düşünüyorum. Bugüne kadar 7 şiir kitabım Bafra' da yayınlandı. Son kitaplarımın isinleri " YanaştımSon Limana" ve " Loş Işıklar Altında "adlı şiir kitaplarım olup, " Yanaştım Son Limana " adlı kitabımda öykülere de yer verdim. İnşallah bu sıkıntılı süreci, en az riskle atlatr ve o eski okur yazar buuşmalarının heyecanını tekrar yaşarız.

Yeni kitaplarımızın bir an önce değerli okurlarla buluşacağı o güzel günlerin özlemindeyiz."

Emekli öğretmen, şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN:" Ben de her iki değerli şar arkadaşıma katılıyorum. Benim de 5. piyasaya çıkan son şiir kitabımın adı Antalya' da yayınlanan " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır. "

Özellikle de; okulların korona virüsü ve pandemi nedeniyle tatil olması; biz şair ve yazarları sevgili okurlarla buluşturamadı. Ancak; önemli olan, halkımızınve sevgii öğrencilerimizin bir an önce bu virüsü en az hasarla atlatabilmektir.

Zira, ilk başta gelen konu; sağlıktır. Eğer sağlığımız yerinde değilse; hayatımız risk ve tehlikedeyse ki öyledir, o zaman öncelğimiz, sağlıklıbir ortam, çevre ve dünyadır.

Sadece ülkemizde değil; birçok ülkede de bugüne kadar binlerce insan hayatını kaybettti.

Allah' tan tüm vefat edenlere rahmet, tedavisi süren hastalara da Allah' tan şifa dilerim. "

Emekli olup Bafra ilçesinde ikâmet eden şair İbrahim ÜNLÜ " Benim de edebiyat piyasasında şimdilik " Derin Duygular " adlı bir şiir kitabım var ancak 2. ve yeni şiir kitabımın hazırlıkları devam ediyor. Ben de şair ve yazar arkadaşlarıma katııyorum.İnşallah bu zor süreçten, en sağlıklı ve başarılı çıkarız. "

Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.