banner797
Menemen spor hakkında bilgi sahibi olanlar maç öncesi beraberliğin 1930 Bafraspor için iyi bir sonuç olduğunu düşünüyordu. Belli bir program dahilinde yapılanmış ve bu yapılanma üzerinde sistemini uzun vadeli kurmuş rakiple oynadık. Fiziki yapıları ve oyun anlayışları kurulan veya işletilen sistemin gerektirdiği şekilde uygulamaya çalıştıklarını gözlemledik ve sabırlı oyun anlayışları bunun en güzel örneği idi. Oysa Bafraspor henüz yeni oluşan bir takım ve hazırlık dönemini sorunlarla geçirmiştir. Buna rağmen bu zorlu müsabakada eksiklerine rağmen iyi bir mücadele vermiş ve nerede ise bazı bireysel hatalar olmasa maçtan galibiyetle ayrılmak işten bile değildi. Yeni oluşan takımlarda bazı futbolcular üzerinde deneme ve yanılmalar olması gayet doğaldır ve normal karşılanması lazımdır.

Fakat bütün olumsuzluklara rağmen levent hoca takımı fiziksel olarak iyi hazırlamış ve bunu maçta gördük.Rakibin kanatlardan oynama istediğine ilk yarıda bir iki tane duran top dışında pozisyon vermediğimiz gibi orta alanda fizik olarak rakip karşısında çok küçük kalan iki oyuncu muzunda değişikliği aslında çok doğru bir hamle idi ve peşinden skoru tutmak için iki ön libero uygulamasına geçerek skoru tutmak istedik..Bu hamleler bireysel hatalar olmasa çok doğru gelişen fakat doğru ürün alınamayan hasat toplama işlemi gibiydi.Hocamızın da söylediği üzere panik havası estirmeye gerek yoktur ve çalışmaya devam anlayışı ile umutlu olup umutsuzluk aşılamamalıyız.Maç kadrosuna yetişemeyen oyuncularımızın da katkıları ile takımımız daha da güçlenecektir.Teknik ve taktik olarak takımımızın saha içerisinde belirli bir disiplin içinde oynadığını da gördük.Meyvelerini alabilmek için belli bir zamana ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.Futbolcularımızı daha iyi tanıdıkça oyun karakterleri hakkında daha fazla bilgilerle yorumlama şansına da sahip olacağız.

Bu arada maçta gözlemlediğim bir görüş üzerine de bir şeyler yazmak lazım diye düşünüyorum. Bazı taraftarlarımız veya sporseverlerimiz kendisine yakın hissettikleri futbolcular üzerinden yorum yaparken sempati ile baktığı futbolcunun hatalarını asla görmüyor. Mesela 5 tane topu göz göre göre rakibin ayağına atan orta saha oyuncusunun hatalarını görmek istemiyor ve aynı oyuncu sahadan alınınca efendim oyundan niye alındı diye hemen eleştiriler başlıyor. Aslında menemen spor takımının fiziki durumuna bakanlar durumu daha iyi kavramışlardır diye düşünüyorum. Futbol sempati ile bakılan ama gerçeklerle oynanan bir oyundur. Onun içindir ki hocamıza güvenip saygı duymalıyız. Önümüzdeki süreçte takımımızın kadro alarak sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanması durumunda daha iyi işler yapılacağını düşünüyorum. Bir mağlubiyet almamızın erken konuşmalarla daha kötümser bir hava yaratılmasının çok yanlış olduğunu görmek lazım ve hoşgörülü davranmalıyız.

Hak yeme veya adaletsiz davranacağını hiç kimse düşünmesin ve aklına dahi getirmemeli, çünkü o konularda kendini ispatlamış bir hocadır ve aksi düşünülemez. Düşünene de inanmayacağımı şimdiden peşinen söylemeyi abes saymıyorum. Bende zamanı gelir takım ve oyun konularında eleştiriler yapacağım ama bu levent hocamız haksız işler yapıyor demek anlamına gelmez.

Yapacağı işin hakkını vererek yapmaya çalışan düzgün bir hoca olduğunu kendisini tanıyanlar iyi bilir ve ona çok saygı duyarlar, Levent hocaya sallamak isteyenler kişisel olarak saldırıyorsa işine gelmeyen bir durum mevcut olduğuna rahatlıkla inanabilirsiniz. Ben bir spor adamı olarak kendisine çok inanıyor ve başarılı olacağına inanıyorum. SABIRLI OLMALIYIZ.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876