banner798
 5 Aralık tarihinde ki admin yazımız da MHP’de adaylık ibresi İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya’yı gösteriyor demiş ve nedenlerini yazdıktan sonra MHP adayının Özgür Topkaya olması bizim için sürpriz olmayacağını değerli okurlarımızla paylaştık.

Bu yazımızdan tam 3 gün sonra Hasan Arslan veya Nusret Seven’in aday olarak açıklanması hatta Nusret Seven’in kesin aday olduğu beklentisi oluşmuşken, MHP 8 aralık tarihinde adayının İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya olduğunu açıkladı ve siyasete bomba etksi yaptı.

Biz siyasi analizlerimizi yaparken dostluk, arkadaşlık ilişkileri veya bir adayın tarafında olma ölçüleri ile yapmıyoruz. Siyasetin olmazsa olmaz kriterlerine dikkat ediyoruz. Biz cesur bir yazı yazarak görüşümüzü ortaya koyduk. Kriterlerimiz bizi yanılmadı.

Neden Özgür Topkaya aday olur demiştik?

- Seçim yerel seçimdi, Özgür Topkaya ise İnşaat Mühendiseydi. Yani adaylık için mesleki kariyeri olarak MHP’nin tüm adaylarından daha şanslıydı.

- Partiler artık anketlere bakıyor. Site olarak bizde anketler yapıyoruz. MHP’de üç adayda anketlerde birbirine yakın oy alıyordu. 

- Özgür Topkaya MHP’nin Belediye Meclis üyesiydi ve belediyecilik tecrübesi bulunuyordu.

- MHP’nin güçlü adayı Hasan Aslan 4 kez Belediye Başkan adayı olmuştu. Genel merkez 5.kez aday yapmayabilir ve yeni bir yüz ve isim isteyebilirdi.

- Özgür Topkaya başarılı bir iş hayatı içinden geliyordu, Bafra Genç iş adamları (BAGİAD) üyesi ve yöneticisi, Bafra Ticaret ve Sanayi odasında görevi vardı. 

- Aile olarak kökten MHP’liydi. MHP içinde ağırlığı bulunuyordu. Ülkücü gençler tarafından da çok seviliyordu.

- Maddi anlamda secimi sırtlanacak konumda olması 

- Dernekler, odalar ve sivil toplum kuruluşları ile çok iyi diyalogları vardı

- Aday olarak açıklanırsa tüm aday adaylarının ve teşkilatların desteğini alabilirdi.
- MHP Genel merkezi bazı vesayetlerden kurtulmak istiyordu.

- Özgür Topkaya her kesimden oy alabilecek bir isimdi. 

Bizce Bu artılar Özgür Topkaya’yı aday yaptı. Özgür Topkaya’nın adaylığı Bafra’mıza, MHP’ye ve Özgür Topkaya’ya hayırlı olsun diyoruz.

Böyle bir yazıyı AK Partiden Zihni Şahin’in aday gösterildiğinde de yazacağımıza inanıyoruz. Çünkü daha önceki yazımızda AK partinin adayının Zihni Şahin olacağını yazmıştık. Neden böyle düşündüğümüze o yazımızda değineceğiz. İnşallah o yazımızda da sizlerle buluşacağız.

ADMİN
Adem Dilek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.