banner798
İlk yarıda ve ikinci yarıda oynadığımız futbolu değerlendirecek olursak, keşke bütün maçlarımızda ikinci yarıdaki mücadeleci oyunu oynayabilseydik derdik herhalde. İlk yarıda pas yapamayan ve ne oynadığını bilmeyen tavırda oynarken bazı futbolcularımız ilk hareketlerde ağır kalırken bazı oyuncularımızın da bireysel oyun oynama isteklerinin top kaptırma eylemine dönüşmesi etkili oldu diyebiliriz.

Rakip takımın çevik ve süratli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olmasının sebep olduğunu gözlemledik. Bu görüntünün transfer konularında ne kadar hatalı işler yaptığımızı ortaya koymuştur ama yapacak bir şey yok. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişikliklerinin takımımızın oyununu etkilediği ve rakip üzerinde baskılı oynamamıza neden olsa da bu sefer şansızlıklar ve beceriksizlikler golü bulmamıza engel oldu.Burada gördüğüm bazı eksikliğe de değinmek istiyorum,altyapı futbol eğitimin ve oyun içinde bilinçli düşünceyle hareket edemeyen futbolculara sahibiz.

Mesela hava hakimiyeti rakip stoperlerde olduğu halde hala şişirme toplarla pozisyon aramak gibi,ayrıca dört beş rakip oyuncuya çalım atamayacağını bildiği halde topu üzerlerine sürüp topu kaptırması gibi.veya nerede tek top ve nerede topu ayağımızda tutacağımızı bilemediğimiz gibi.Kontrolsüz oynayan oyuncu sayımız bir hayli fazla.Kalan maçlarımızda büyük bir mucize gerçekleştirme gibi bir arzumuz varmı dır bilemem ama büyük bir ihtimalle küme düştüğümüz gerçeğini kabullenmek zorundayız.Bu aşamada kavga gürültü yapmak yerine gelecek adına gerekli adımlar atmalıyız diyorum ama bu adımlar ne şekilde olur bilemem.Bu sezon yine küme düşmemiz artık göstermiştir ki artık geleceğe yatırım yaparak düşünmeli ve bu ölçüde adımlar atmalıyız.

Çünkü Bafra ve belediyemiz artık bu anlayıştaki futbol mantalitesini taşıyamayacaktır.Yeni stadımız yapılıyor ve altyapı futbolumuzun daha ileri boyutlara ulaştırabilecek tesislere sahip olurken tek yapılması gerekenin bu durumu iyi değerlendirecek düşüncelere sahip olmaktan geçtiğini görmek lazım.Bafrada bu potansiyel fazlası ile vardır,sadece cesaretli düşüncelere ihtiyaç duymaktadır.Bugün küme düşer yarın yine çıkabiliriz,ama olduğumuz yerde saymaktan ve paralarımızı boşuna harcamaktan öteye geçemeyiz.Birçok insanlarında bu anlayış yüzünden birbirine kırgın olduğunu da göz ardı etmemek lazım.

Kendimizi mi tatmin edeceğiz, yoksa bafranın insanlarına mı faydalı olmaya çalışacağız,öncelikle buna karar vermemiz lazım diyorum.Herkesin futbolun içindeki gerçek konumunu ve bilgisini iyi tahlil edip ona göre davranması lazım.Herkesin bu aşamada birbirini eleştirmek veya yermek yerine hoşgörülü olup artık yapılması gereken düşüncelere odaklanmamız gerektiğini söylüyorum.İNŞALLAH BÖYLE OLUR ..SAYGILARIMLA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.