banner798
Bafraspor çıkmaz bir sokak gibi…
 
ORDU SOYASPOR.1930 BAFRASPOR MAÇ ANALİZİ.
 
Geçen hafta maç yorumumda bu maça kimse aldanmasın ve Ayancıkspor bizim takımımıza uygun top oynuyor demiştim. Bana öylesine kızanlar oldu ki anlatamam ve detaylarına girmek dahi istemiyorum. Ben Bafraspor’un daha iyi olması gerekenleri her zaman söylemeye çalışıyorum ve asla şahsi duygularımı yorumlarıma alet etmem. Sadece her zaman söylediğim üzere yeter ki iyi niyet olsun. Bu maça gelenler görmüştür ve ben herkesin daha aydınlanabilmesi açısından teknik yorum yapmaya çalışacağım.
 
Bizim Bafraspor’umuz çıkmaz sokak gibi algılayacağınız bir takımdır. Belli bir oyun sistemi varmış gibi sahaya çıkan ama bunun taktiksel argümanları olmayan ve futbolcularımızın maç içinde kendi başlarına yaratacakları eylemlerle sonuca gitmeye çalışan halimiz var. Maç içinden birkaç örnek verebilirim, Sağ kenardan uğur sivrinin önüne atılan bir top da diğer oyuncularımız bekle diye sesleniyor. Pası atan yanlış seslenenler eksik ve bu takım yensin diye bekliyoruz. Libero hasan bal arkadaşımızın oynadığı uzun topu ben sayamadım peki kime atıyor, takımın en ağır futbolcusuna, o zaman kenar oyuncularımızın kenar çizgide beklemesine ne diyeceğiz. Bakın arkadaşlar bu takımın oyunu daraltma anlamında sıkıntısı olduğu gibi uzak oyunda da sıkıntısı vardır.
 
Maç içinde rakibin alacağı pozisyonları iyi tahlil edip oyuna taktiksel anlamda müdahale etmedikten sonra epey sıkıntı yaşayacağımız söyleyebilirim. Top bizim takımda iken gerekli tedavileri yapmadıktan sonra bu anlamda başarılı olmamız imkânsızdır. Uzak ve yakın futbol anlamında bu takımın müthiş arızaları vardır ve ben buradan yazar söylersem hala yanlış anlamaya çalışanlar olacaktır. Ama ben Bafraspor olarak başarılı olmamız anlamında gereken uyarıları centilmence yapmaya çalışıyorum. Bazı futbolcuları oynadıkları kötü oyundan dolayı eleştirebilirim ama bunu yapmıyorum, sadece şunu söylemek isterim. Takım içinde adil ve adaletli davranmayıp sadece idare lambası yakalım düşüncesi ile hareket ederseniz Allah adamı çarpar ve sonuç herkese patlar.
 
Bakın burada söylüyorum, bu günler eğer böyle gidersek iyi olarak anacağımız günler olacaktır. Kenar oyuncularımız ve orta saha oyuncularımız öylesine yanlış oynuyor ki burada anlatıp morallerinin bozulmasını istemiyorum. Sadece şu anlamda yardımcı olmak isterim, eğer bu takımda ZÜLKÜF santrafor oynuyorsa nasıl oynayacağınızı bilmeniz gerekir. Çok fazla golde attırabilirsiniz hiç golde yazdırmayabilirsiz. Diğer HUCUM OYUNCUMUZ EREN ise nasıl oynadığı konusuna girmek dahi istemiyorum. Bu arada şunu da belirtmek isterim, Salih ismindeki futbolcunun penaltı yaptıracağını maç öncesi bazı futbol adamlarına söylemiştim ve öyle oldu.
 
PEKİ, NEDEN DİYE SORMAK İSTERİM BAZI KİŞİLERE. Hedefimiz nedir diye hocamızdan bir açıklama gelirse taraftarın hareket tarzı da daha netleşecektir ve ben nedim hoca olarak hedefimizin ne olduğunu kavrayamadım ama ne yapılması gerektiğini ilk yarı maçları bittiğinde söyleyebilmekten başka elimden bir şey gelmez. Son olarak çok yakın mesafedeki bir maça 20 futbolcu ile gitmenin mantığını anlamış değilim ve anlayan varsa lütfen yorumlarında okurlarımız yazsın ama centilmence.
 
ÇARŞAMBA GÖRÜŞMEK ÜZERE.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.