banner798

Bir haftadan bu yana konuşulan bir yumruk ile ilgili bende kendimce bir şeyler yazmak istedim. Yazıma başlarken kendime iki soru sormaktan alı koyamadım, Muş ilimizin Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 yılında düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin kardeşlerin yargılanması neden Samsun’a alındı? Duruşma başka bir ile de alına bilirdi ama neden Samsun oldu. Kendime sormuş olduğum bir diğer soru Ahmet TÜRK neden Samsun’a duruşmayı izlemeye geldi.



Olay Samsun’da yaşandı ve Türkiye’deki bütün manşetlerde boy boy Ahmet TÜRK’e saldırı anındaki resimler ve videolar haber ajanslarının gündeminde flaş başlığında geçti. Türkiye deki yerel basında olsun ulusal basında olsun geniş haber başlıkları ile Türkiye’nin gündeminde oldu. Hala da bu olay Türkiye’nin gündeminden düşmedi. Kolay kolay da düşeceğini sanmıyorum. Kaldı ki Türkiye’nin gündemini değiştirmekte bir o kadar kolay… Bu yumruk olayının ardından BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş,” Tavrımızın CHP gibi olmayacağını Sayın Başbakan\'ın bilmesi gerekir.” Diyerek demeçte bulundu. Daha fazla ayrıntıya ise inmek istemiyorum çünkü tehditkâr konuştu. Sonra ne oldu… Hali ile Samsun’u bile karıştırmayı başardılar… Samsun’da atılan yumruğu kınamak için yollara dökülen vatandaşlar… Siyasetçilerin(Vekiller ve liderler) TÜRK’e atılan yumruğu kınamaya kadar gittiler. Akabinde ise iki polis memuru hakkında soruşturma, Samsun İl Emniyet Müdürü’nün Merkeze alınması ve Birkaç gün sonra ise yerine başka bir emniyet müdürünün atanması hatta vali hakkında bile soruşturma istenmesi… Tabi herkes gibi üzülerek izlemekten başka bir çaremiz olmadı.



BDP ve DTP eski vekilleri tehditlerine devam etti, Tehditleri sonucunda ise Samsun’un Ladik ilçesinde çapraz ateş sonucunda 2 Polisimiz teröre kurban gitti. Yani iki aile ocağına ateş düştü, yürekler yandı… İki Polisimizi şehit ettikte sonra PKK saldırıyı üstlendi. Şimdi soruyorum bu olayları KÜRT AÇILIMI MI Sonlandıracak. Bu halkın sesi hisleri hiç mi düşünülmeyecek… Eski DTP ve Şimdiki BDP’liler “Kürtler haklarını istiyorlar ve Artık halkımız ezilmesin” hangi halk eziliyor.Şimdi ben onlara soruyorum. Sizin halkınızı PKK Diyarbakır’da Hakkari’de Şırnak’da ve doğu illerimizin bazılarında eylemlerinde esnafların dükkanlarını zorla kapattırmıyorlar mıydı. Esnafları tehtit edip işyerlerinizi açmayın yoksa yakarız yıkarız diyen kim di...İnsanları kalyana getirmiyorlar mıydı, küçük yaşta kaç tane genç fidanın yaşamına son verdiniz. Çocukların ellerine taş ve sopalar verirken bu ülkenin polis ve askerine kurşun sıktırmadınız mı?



Kısacası sevgili okurlar bu ülke çok şeyler gördü, Zamanın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Merhum Turgut ÖZAL’a 18 Haziran 1988 yılında Anavatan Partisi’nin olağan üstü kongresinde Kartal Demirağ adlı vatandaş suikast düzenlemiş ve ÖZAL sağ başparmağından yaralanmıştı. Bir başka olay ise 13 Mayıs 1975 günü Başbakanlık binası önündeki merdivenlerde Demirel’e yumruk atıldı. Önsel’in annesi, oğlunun ruh sağlığının bozuk olduğunu söyledi. Önsel 1,5 yıl hapse mahkûm edildi. Diğer bir örnek ise Mesut Yılmaz ise, 1996 Kasım ayındaki bir yurt dışı seyahati sırasında ana muhalefet lideri olduğu dönemde, Budapeşte Hilton otelinin lobisinde Veysel Özerdem ve Ziya Korkut adlı kişiler tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Ama bu dönemlerde ne bölücü sloganlar atıldı ne de şehitler verildi nede ülke kaos ortamına çekildi. Ve Dün bir yumruk daha atıldı oda Enerji Bakanı Taner Yıldız\'a Kayseri\'de yumruk atıldı. Yumruğu atan ise beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek eski bir milli boksör çıktı. Yoksa bu yaşananlar planlanmış olarak mı ilerliyor.



Ülke karışacağı kadar karıştı.Bu gidişle de karışmaya devam edecek gibi gözüküyor.İnşallah o eski günlerdeki gibi ekonomik krizleri ve Enflasyon canavarlarını aramayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876