Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

KIRCALI Türkiye Ve Azerbaycan İki Devlet Tek Millettir
banner852

Bir soykırım olan Hocalı katliamını detaylı bir şekilde anlatarak Azerbaycan ve Türkiye’nin “İki devlet bir millet” olduğunu söyleyerek yaşanmış olan acıları paylaştı.
Ak Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı açıklamasında şunları söyledi:

1991 yılının son günlerinde Ermeniler, 11.356 Azeri kardeşimizin yaşadığı Hocalı’yı abluka altına aldı. Kasabanın diğer illerle olan kara yolu bağlantısını kesti. Ocak ayının başlarından itibaren de elektrik ve doğalgaz kesildi.

25 Şubat 1992’den itibaren Hocalı’ya saldırıya başlayan vicdanları kararmış insanlıklarını kaybetmiş olan Ermeniler, bölgedeki Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı’nın bütün araçlarını kullanarak, şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu. 26 Şubat 1992’de üzerinden yıllar geçse de hafızalardan silinmeyecek olan “Hocalı Katliamı” gerçekleştirildi.

Hocalı Katliamında savunmasız 106’sı kadın ve 63’ü çocuk, 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamda 487 kişi ağır yaralandı. Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı.

Rehin alınan Azeri vatandaşların 150’sinden haber alınamadı. Katliamdan kurtulanlar, yaşadıkları işkencelerin ve yakınlarını kaybetmenin acısını bugün hala yaşamaktadırlar.

Hocalı’ da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, “İki Devlet, Tek Millet” anlayışıyla gördüğümüz Can Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz.

Karabağ operasyonunda olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de bu haklı davalarında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamının 29. Yılı vesilesiyle hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876