Öne Çıkanlar bafra belediyesi Samsun
banner797

Yerel seçim analizi
banner852

Mart 2019'da yapılacak yerel seçim çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.A.Adayları Partilerinden aday çıkmak için mücadele ediyorlar.

AK Parti,aday sürecinde sahaya inen ilk parti oldu...Ak Parti Bafra İlçesinde 5 A.Adayı ile startını verdi.Genel merkez mevcut Belediye Başkanları doğal adaydır dedi.Mevcut Atama Başkan Hamit Kılıç sürece girmedi.

AK Parti Aday Adayları;”Osman Genç, Recep Ayfer, Tuncay Yurduseven, Ramazan Hokka,Kemal Şenocak ve Mevcut Atama Başkan Hamit Kılıç, Aday kalabilmek için önce kendi Partilerinin içinde bir yarışa girdi.

AK Parti A.Adayları hiçbir şekilde bir birlerine ve partilerine zarar verecek bir harekette bulunmadılar. Yada biz basın mensuplarına sızmadı.Muhtemelen önümüz hafta içersinde AK Parti ilçede adayını açıklayacak.

Peki CHP ve MHP Bafra’da Ne yapıyor!

CHP’nin Bafra Belediye Başkan Adayı Veteriner Kemal Bütüner oldu.

MHP`de Derin bir sessizlik var.. Daha önceki dönem Belediye Başkan Adayı Özgür Topkaya, Erkan Pişkin, Abdurrahman Çamaş,isimleri dolaşsa da her hangi bir gerçeklik kazanmadı. Son dönemde anketlerde Hamit Kılıç karşısında aday gösterilen ve ezici bir üstünlük sağlayan ÇAMAŞ MHP kanadında bulunan yakın kesimlere ,Aday olmayacağını beyan etmiş. Son günlerde adı gündeme gelen Hakan Aytünür ismi ise teşkilatlarda MHP’li bir geçmişi olmadığı için kabul görmediği konuşuluyor.

Bafra Belediyesi’ni ‘’İYİLER YÖNETECEK’’

İYİ Parti`de Adaylık Süreci öncesi, İlçe Başkanlığından Zafer Bektaş İstifa etmişti.İstifa sonra Belediye başkanlığına aday olacak şeklinde adı çok geçti.Ancak Bektaş Görevine tekrar atandı ve seçimde daha iyi çalışma arkadaşlarını seçerek yeni yönetim oluşturdu.

Bafra Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Dr. Davut Çepni,”İYİ PARTİ ile görüştüğünü, ancak süreci Maddi ekonomik anlamda taşımam zor olur” Diyor. Bafra Genç İş Adamları Kurucu Başkanı İş adamı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra Belediye Meclis Üyesi İsmail Bekar İsimleri ise gündemden hiç düşmediği gözüküyor.

İlçe Başkanı BEKTAŞ ise Bafra Belediyesi’ni ‘’İYİLER YÖNETECEK’’ Sürpriz A.Adaylarımız var şeklinde açıklamalar ile gündemde kalıyor.

SP ve BBP Aday çıkaracaklar mı?

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partilerinde sessizlik hakim…Aday çıkaracaklar mı? Yoksa İttifak mı yapacaklar, Hep birlikte Göreceğiz.

Muhalefet Başkan Kılıç`ı Rakip Görmüyor.

Yerel süreç bu şekilde devam ederken,Bafra’daki Muhalefet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’nin aday gösterilmemesi ile büyük oy kaybı yaşacağını konuşuyor.Bu oy kaybının Bafra`ya da sıçrayacağı konuşuluyor. Mevcut Başkan KILIÇ ile devam ederse şanslarının daha fazla artacağını söylüyor ve Hamit Kılıç’ı rakip görmüyorlar.

Bazı siyasi kulislerde ise Tuncay Yurduseven daha donanımlı, teşkilatlarla iç içe,seçilmezse özellikle Bafra ve Civar köylerinin  MHP veya İYİ Parti üzerinden hareket edeceği konuşuluyor.Başkan Zihni Şahin’nin de Hamit Kılıç’a destek olmayacağı konuşuluyor. Kısacası muhalefet Mevcut Başkan Hamit Kılıç`ı zayıf halka görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876