Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Bakan Koca açıkladı

“Diyarbakır, ilk doz aşı oranını %65'in üzerine çıkardı. Haritamızdaki rengi Turuncu yerine Sarı. Şu an, ilk doz aşı oranı %65'in altında, Turuncu iki ilimiz var: Gümüşhane ile Şanlıurfa. Diyarbakır başta olmak üzere, Sarı ve Mavi bütün iller, çağrıda bulunalım mı?”

Resim
AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı güncel tabloya göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 82.83, ikinci doz ortalaması yüzde 64.70, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 101 milyon 454 bin 754 oldu.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Edirne, Kilis, Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Amasya, Aydın, Balıkesir, Antalya takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA GÜMÜŞHANE

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 63,8 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Gümüşhane'yi sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Muş, Siirt, Bayburt ve Bitlis takip etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.