Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Engelsiz yaşam için pedal çevir
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Eşpedal Derneği aracılığı ile görme engelli bireylerin bisiklet sürme hayallerini gerçekleştirdi.

Bisiklet sporuna gönül veren engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getiren Eşpedal Derneği'nin bir durağı da Samsun oldu. Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Samsun'da görme engelli bireyler görenlerle birlikte bisiklet sürdü. Büyükşehir Belediyesi'nin “Engelsiz Yaşam İçin Pedal Çevir” adı altında yaptığı etkinlik Çobanlı İskelesi'nde gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğe Eşpedal Samsun İl Temsilciliği, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği  (EKOBİD) eşlik etti.

Etkinliğin en heyecan verici kısmı ise görme engelli bireylerin bisiklet sürebileceklerini öğrendikleri an oldu. Görme engelliler eş pedal bisiklet ile bisikleti kullanabilen bir bireyin arkasındaki koltuğa oturarak pedal çevirdi. Hayalleri gerçekleşen bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, "Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını ve adaptasyonunu desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu da onlardan biri. Eşpedal Derneği ile birlikte Samsun'da daha önce hiç pedal çevirmeyen engelli vatandaşlarımıza bisiklet sürmenin nasıl bir şey olduğunu yaşattık. Karadeniz'e ilk kez geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu etkinliği Başkanımız Mustafa Demir beyin katılımı ile gerçekleştirecektik. Ancak Sayın Başkanımızın sağlık problemleri nedeniyle şu an yanımızda olamadı. Bu vesileyle bir kez daha başkanımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Eşpedal Derneği Başkanı Fatih Söylemez de Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine verdiği destekler için teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BedalBisiklet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876